allah ın bela verme konusundaki seçenekleri

independence
allah belanı versin $eklindeki bedduayi hepimiz biliriz. en sinirlenildigi zamanlarda dile getirilir bu beddua, ancak allah’in ne $ekilde bela verecegi gibi bir dokuman yok elimizde. sacmalik burada ba$liyor zaten. sene olmu$ 2011, cag dijital cagi internet cagi, tum bunlara ragmen halen daha kimse allah belani versin cumlesi sonucunda allah’in ne $ekilde bela verecegine dair bilgi sahibi degil, bela verecek mi vermeyecek mi o bile belli degil. hep bir bilinmezlik icerisinde geciyor omrumuz.

oysahttp://www.allahinbelalari.goddamnit gibi bir adrese .pdf formatinda bir dokuman yuklense, allah’in bela vermesi muhtemel kullari bu dokumani indirse, boyle bir beddua ile kar$ila$tiklarinda ba$larina gelebilecek $eyler konusunda az da olsa bir fikre sahip olasalar kotu mu olur?

hatta aklimda belalarin kategorileri bile var yemin ederim. bak $u $ekilde misal;

+ durumun vehametine gore verilecek belalar
+ bireyin samimiyetine gore verilecek belalar
+ bela verilmesini talep eden $ahsin ictenligine gore verilecek belalar
+ üstünkörü caydiricilik amacli verilecek belalar
vs.

bak sene diyorum 2011 olmu$, tanrilik muessesesinin biraz daha $effaf olmasinin zamani gelmi$ de geciyor bile. tanri kullari ile bu bilgileri payla$mali. hatta iphone icin bir app bile hazirlanabilir konu ile alakali. basacaksin dugmeye, gorsel olarak da goreceksin belanin ne $ekilde uygulanacagini. olmali artik boyle $eyler, kiyamet geldi neredeyse ama bizim hala hicbir $eyden haberimiz yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol