17 ağustos 2011 kandil e hava harekatı

independence
turk hava kuvvetleri tarafindan duzenlenen harekat.

haber kaynaklarina gore turk sava$ ucaklari kandil ve zap’ta ki pkk hedevlerini $u dakikalarda birer birer vuruyor.
independence
harekat saat 20:00 itibari ile ba$lami$. ucaklar diyarbakir’dan havalaniyor. pe$inden bir kara harekati gelip gelmeyecegi henuz bilinmiyor.

edit: harekata 15 sava$ ucagi katiliyormu$.
independence
oncelikle hepimiz biliyoruz ama hicbirimiz nedense dile getirmiyoruz bu gercegi.

kandil’e yapilan hicbir hava harekati $u ana kadar bir sonuc getirmemi$tir, bu da getirmeyecektir. ha elinizde daglari ta$lari dola$ip magaralari bulan ve magaralarin icine girdigi zaman patlayan bombalariniz varsa ba$ka. pkk’li teroristlerin kulaklarini rahatsiz edecektir bir sure ve bu rahatsizlik bizlere milyon dolarlara mal olacaktir. bu bariz bir gercek.

ancak ote yandan have harekatinin hemen ardindan yine hava harekati destekli ve profosyonel komandolar & ozel kuvvetler e$liginde bir kara harekati gercekle$ecekse cok daha etkili olacaktir. gerci hava harekati destekli kara harekati daha once de yapildi ve yine sonuc sifir ama en azindan bir kac terorist etkisiz hale getirilir de dokulen mehmetcik kanlari biraz yerden kalkar.

peki teroru onlemeye ya da yava$latmaya yeter mi?

kesinlikle hayir.

hatta pkk’dan yepyeni misilllemelere hazir olmak lazim bu durumda. hep soyluyorum, yine soyleyecegim. topla tufekle ate$li silahlarla ya da su tabancasi ile teror onlenmez. teroru bitirmek siyasetin i$i.
benduruyorumsebagitti
bayramdan sonra başlaması muhtemel büyük operasyon öncesi, son günlerde verilen şehitlerden dolayı toplumda oluşan psikolojiyi düzeltme operasyonudur kanımca. şimdiye kadar onlarca harekât düzenlendi de ne oldu?.. ama bayramdan sonra, kandil’i silip süpürecek bir operasyon bekleniyor. tabi o zamana kadar tüymezlerse bölgeden ki onun da tedbirleri alınıyordur umarım.

independence
harekatta sadece kandil degil zap, hakurk. metina, haftanin, hinera ve sideka kamplari da e$ zamanli olarak vurulmu$. harekatta can kaybi olup olmadigi henuz bildirilmiyor.
mementoo
hava sahaları kullanılabileceği için harekat öncesi iran ve kuzey ırak yönetimine bilgi verilmiş aynı zamanda amerikan hava kuvvetlerine de ait heronlardan da istihabarat alınmıştır.acaba bize istihabarat veren amerikan heronları teröristlerede haber vermemişmidir diye düşünüyorum.bu sebeple 3-5 mühimmat çadırı ve bikaç uçak savar bataryası imha etmekten öteye gitmeyeceğini ve yanılmayı umduğum harekat.
epikuros
şu haliyle hem faydasız hem de geç kalınmış bir harekattır. başbakanın "ramazan sabrım bitti" gibi bir cümlesine bakan harekatmış onu anladık. sabır olayı, çok ilginç bir ülke olduğumuzun göstergesi. cılız ve kaşıntı piç velet gelir mahallenin ağır abisine hareket çeker, apış arasına cüccük der kaçar, ensesine şaplak atıp tüyer de ağır abi "ya sabır!" der ya. başbakan da kendini böyle ağır abi sanıyor. yav pkklılar gelip makas almıyor askerin yanağından, şaka yapıp kaçmıyor. gencecik insanların canını alıyor şerefsizler. sabretme toleransını sen kendi çocuğun şehit olduğunda göster gösterebiliyorsan. beş şehitte ses yok, on beşte de yok, yirmi beş yetersiz, otuz beş kırk olduğunda anca sabır eşiğinin tükendiği buyuruluyor. bundan sonra bir ay içinde 20-30’a kadar şehide tepki yok o zaman, itler bundan bu sonucu çıkarsın. tövbe tövbe.

olsa da faydasız bir harekat olacağı herkesin malumu. en sert şekilde tepki vermek gerekli aslında. gerekiyorsa nükleer silah kullanılmalı. büyük şehirlerde yapılacak hain eylemler için dikkatli olunmalı bu süreçte. açık açık pkkya destek veren bdplilere "durun bakiim siz napıyosunuz amuga koduklarım" denmeli.
independence
harekat ile alakali genelkurmay’in aciklamasi $u $ekildedir;


’’17 ağustos 2011 günü akşam saatlerinden itibaren bölücü terör örgütüne ait kandil dağı, hakurk, avaşin-basyan, zap ve metina bölgesindeki 60 hedefe, türk hava kuvvetleri uçakları tarafından başarılı bir taarruz harekatı icra edilmiştir.

görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
ayrıca, hava harekatı öncesinde; zap, avaşin-basyan ve hakurk bölgelerinde tespit edilen 168 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır. icra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

türk silahlı kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışındaki benzer faaliyetleri, irak’ın kuzeyini güvenli bir yaşam alanı ve türkiye’ye saldırı üssü olarak kullanan bölücü terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir.’’

independence
harekat 17 agustos tarihinde ba$ladi ancak bugun halen devam etmekte. tarih 5 ekim 2011, ucaklarimiz kandili yine vurdu, tipki daha onceki gunlerde de oldugu gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol