çinili cafe

independence
9 temmuz 2011 midye dolma zirvesi’ne ev sahipligi yapan mekan. sessiz sakin ama en buyuk artisi bilgi sozluk’ten bir duzine insanin orada cali$iyor olmasi. bu sayede serviste sinir taninmiyor, fiyatlar yuzde bilmemkac indirimli geliyor, hani mumkun olsa tuvaleti ust kattan a$agi indirip ayaginiza getirecekler. pek begendim ortami. siklikla goru$ulecek kendileri ile anladigim kadariyla.

not: en buyuk eksiklikleri bir internet sitesi sahibi olmamalari. bir kac goru$meden sonra bir ihtimal kendilerine bu anlamda bir destek verilebilir.
operada son cinayet
dergisi çıkacaktır, pek yakın zamanda. edebiyat, sanat, müzik, felsefe denemeleri veya makalelerinizi gönderirseniz, bizde beğenirsek; bir 50 cl’lik içme hakkı doğuyor.

reklamlar burada bitti. reklam değil de, cafeler eski değerini hakikaten kaybetmiş. bir zamanlar cafelerde düşünce üretilir, hayata yansırdı. şimdi ise, "kanka ortam fena" diye düşünülmekte. bakalım, değişimi kontrol etmek zordur çoğu zaman.
independence
$u gunlerde bir gitarist ve bir kemanist arkada$ calip soyluyor cati katinda.

gitarist arkada$tan rica ediyorum. calmasin, soylemesin, tum biralari benden. net.
karamela
sabahları kafanızı dinlemek için gelebileceğiniz,sakin, hafif salaş bir mekan. hafta sonları canlı müzik eşliğinde biraz da keyiflenebileceğiniz.
6 temmuz 2011 akşamı farkında olmadan bilgi sözlük’ün güleç yazarlarıyla tanışmama vesile oldu bir de.
mancin
olay iki sene önce bir kış günü geçer.. malum mekanın sahibi olan zat kasada kendinden 20 yaş küçük bir kıza ana avrat küfür etmektedir. hesap öderken maruz kaldığımız yoğun küfürler sonucunda olaya "ya ayıptır! ne yapıyorsun?" şeklinde yaptığımız müdahale aynı küfürlerin misliyle tarafımıza dönmesiyle sonuçlanmıştır.
şahsın "bu mekan benim istediğime küfrederim, şimdi .iktirin gidin mekanımdan" demesiyle ortalık birbirine girmiş ve bir kız arkadaşımızın kolu burkulmuştur. olay, diğer mekanlarda çalışan tanıdığımız garsonların araya girmesiyle son bulmuştur. kişinin halen mekanın kapısından küfür etmeye devam etmesi bir arkadaşımızı 4-5 sokak sürüklememize neden olmuştur. bu olaydan şunlar anlaşılmaktadır:

- içki ağızla içilmelidir. (özellikle mekan sahipleri için)
- bir kıza ana avrat küfür eden birinden her türlü terbiyesizlik beklenebilir.
- kendi mekanında çalıştırdığın insanlar bile seni dinlemiyorsa ciddi bir problem var demektir.
- insanlar gazetelerin 3. sayfalarına çok kolay çıkabilirler.
independence
oyle du$unuyorum ki bu mekana iki gun ust uste gitmesek ölüm ilanimizi falan arayacaklar gazetede. mekan sahibinden daha fazla gorur olduk burayi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol