5 temmuz 2011 yüksekova saldırısı

independence
yuksekova’da evinden cikan iki astsubaya yapilan saldiri sonudunda iki astsubayimiz da $ehit du$tuler. guvenlik gucleri tarafindan bolge ablukala alinmi$ bla bla bla bir suru laf. adam gitti, topraga kari$ti, bolgenin amina kosan ne fayda artik.

haberin linki;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18174535.asp?gid=381
ozee
sivil giyimli, evinin önünde 2 askerimizi şehit eden kanlı tuzak. her girebildiğim bu temalı başlıkta dediğim gibi bitmeyecek, bir bahane bulunacak, terör devam edecek. olay aş, dil, eğitim-öğretim değil olay rant meselesi.

uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, haraç, mahalli rantlar ve bariz devletin içinde ya da yandaşı görünüp bu işten rant sağlayanlar var.

bu bitmeyecek daha.

gene ekmek kavgası ve vatanseverliğinden dolayı orada bulunan insanlar yiticek, gündeme 2 satır gelecek, hayat devam edecek.

o iki askerimizin ailesi, eşi, çocuğu evinin önündeki manzarayı unutabilecek mi?

sadece 2 askerimiz mi canını kaybetti bu kahpe tuzakta, ya aileleri?

bu ülkeye nifak tohumları atılıyor.

sen babanı evinin kapısı önünde şehit eden bir terör örgütüne nasıl kin beslemezsin?

bu ülkeye kin aşılanıyor.

bu ülke derken anlayana, artık kimin hangi ülkeden olduğu anlaşılamıyor, küreselleşme, bireyselleşme alabildiğine ivmesini kazanmış.


-------özeleştiri-------:

ve ilginçtir sözlüğe ne zaman baksam bu duyarsızlıkla karşılaşıyorum, independence ve bazen bir kaç arkadaştan başka kimse birşey yazmıyor.

tabi ki eğlence amacıyla takılan çok arkadaşımız var illa ki ciddi birşey yazılsın okunsun değil, orada askerimiz şehit oldu diye hayat dursun da değil derdim sadece biraz duyarlılık .

göğüs, beden ölçüleri, aşk meşk konularına gösterdiğimiz duyarlılığın onda birini göstersek keşke en azından oturuduğumuz yerden.

-------özeleştiri-------:
biskuvit
denildiği gibi orada vatan aşıkları şehit oldu, ne duyan var, ne duyduğuna tepki gösteren. düşünsenize bir yakınınızın eli kanasa bile içiniz yanarya düşünün bu vatan için bu millet için şehit düşüyor yakınınız, canınız, kanınız, abiniz, babanız, eşiniz.

allah sabır versin.

şehitlerimize allah rahmet eylesin.
benduruyorumsebagitti
biz kayıplarımıza dua, hainlere beddua okumaktan yorulduk. her şeyin güllük gülistanlık olacağına dair ümit etmekten yorulduk; her saldırı sonrası copy-paste açıklamaları/tepkileri dinlemekten de usandık devletlulardan.

ekranlarda yaygara oluyormuş, böyle buyurmuş başbakan, bu sebepten pek verilmiyor ya da daha kısa veriliyor şehit haberleri/cenazeleri. haberi, haber programını bırak, televizyon izlemekten usandık.

devlet bahçeli’nin 12 kötü adam dediği, ama bence sayısı 12’den bir hayli fazla, kötü adam konuşup duruyor tüm ekranlarda.

millet, halk, vatandaş, yurttaş, seçmen... ne dersen de adına, nasıl tanımlarsan tanımla; kimi inanç sömürüsüyle, kimi uğradığı baskı/haksızlıktan, kimi küpünü doldurması hasebiyle, kimi duble yolundan/toki’sinden uyutuluyor ya da ikna ediliyor, neyse ne...

devir, yeni osmanlıcılık, bölge/dünya gücü, en çok/hızlı büyüyen ekonomi pohpohlamalarıyla sağ gösterip sol vurma devri.

nasıl hak, hukuk, eşitlik, adalet geçer akçe değilse, sadece ticareti makbulse; vatan, millet de angarya artık.

muhafazakarlaşıyoruz hacı, demokratikleşiyoruz cicim, demokratik anayasa yapacağız yalanları/balonlarıyla gidiyoruz bir yere... kimi için kıyamet; kimine düğün, bayram

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol