futbolda şike iddiası sonuçu yapılan gözaltılar

0 /
fofay
türk futbol tarihinin kara günüdür.50 kişi gözaltına alınmıştır.galatasaray,’dan kimsenin bulunmaması sevindiricidir.
sitivreyvaugin
bir çok futbol bloğunda ve sosyal medya diye tabir edilen sözlük, twitter, ve facebook gibi platformlarda soruşturma sanki hemen sonuçlanmış ve soruşturma kapsamında göz altına alınan insanların hepsi kesin suçlu ve şikeciymiş gibi davranılması pek hoş değildir, sonuçta klişe bir tabir olsa da suçlulukları kanıtlanmamış olan bu insanlar için sadece tahminler üzerinden suçlu damgası vurmak yanlıştır benim nazarımda.

büyük cezalar kapıda deniyor, fenerbahçe küme düşürülebilirmiş vs vs, ben bir galatasaraylı olarak şu an ki durum dahilinde tamamen dışarıdan ve soruşturmaya yönelik hiç bir bok bilmeden - kaldı ki biliyorum diyen beri gelsin soruşturma dosyalarının örnekleri evlerindeki raflarda durmuyorsa - konuşuyorum yani anlayacağınız gibi eşit şartlardayız, o yüzden klüplere ve kişilere delillerle kanıtlanmadan şikeci gibi ithamlar yapıştırmak sıfatlar kazandırmak pekde ezeli ebedi diye övülen rekabete yakışmamakta...

soruşturma kapsamında, hakkında şike iddiası ve şüphesi olan maçlar, bu maçların tarafları ve bu şüphelere sebep olan kişiler adil bir yargılama ile bulunur ve adil ama gerektiği kadar sert cezalar verilirse sonuca gidilebilir gibi gelmekte bana.
rumuz pilis tiray egen
-sayın yıldırım şike yaptığınız söyleniyor doğru mu?
+yok kavdeşim öyle biv şey nevden çıkavıyovsunuz yav. kaç para maaş alıyodunuz
-efendim?
+gel beni sevbest bıvak seni bizim kulübe yönetici olavak alıyım ne devsin savcıcım ehehehe
-mahkemeye sevk ediyorum sizi.
+ovv sende sıkı pazavlıkçı çıktın ha. napalım kanun kavşısında boynumuz kıldan ince daha çok pava veviviviz eheheh
-götürün lan şu adamı...
rumuz pilis tiray egen
adliyenin ordan gelen bağırışlardan ve ağlama seslerinden anladığım kadarıyla duruşmalar sonuçlandı ve tutuklamalar gerçekleşti. yani sallamıyım ama galiba öyle.

edit: evet 7 kişi tutuklandı.
independence
gozaltina alinan ki$ilerden 20 ki$i tutuklama istemi ile mahkemeye sevkedildi. 20 ki$iden 15 i tutuklandi 5 i serbest birakildi.

tutuklananlar;

şekip mosturoğlu
ilhan ekşioğlu
mecnun odyakmaz
bülent uygun
ümit karan
korcan çelikay
cemil turan
ali kıratlı
bülent işcen
tamer yelkovan
sami dinç
yusuf tarçınlı
abdullah başok
ahmet çelebi
mehmet yenice

serbest birakilanlar;

yavuz ağırgöl
doğan ercan
mehmet şen
erdem konyar
cengiz demirel

bir de dun serbest kalanlar var ki onlar da $u ki$iler;

sezer öztürk
emmanuel emenike
mahmut boz
tuğrul çağrı özer
mustafa efe

rumuz pilis tiray egen
az önce adliyeden tezarühatlar, bağırışlar, feryatlar figanlar eşliğinde çıkışlarını yapıp cezaevine doğru yol aldılar. kadınlardan bir kaçı bayıldı. polis, tutukluların bulunduğu otobüsü durdurmak isteyen yakınlarını zor zaptetti. ümit karan’ı gördüm yakından. bitmiş garibim. ee ne demiş hıncal abim, "su testisi su yolunda kırılır..."
esrakesh
ergenekon soruşturmasına benziyor şu anki olay. birileri zaten bir şeyleri biliyordu ama şimdi söylemek işlerine geliyor. amacın temiz bir lig olmasını sağlamak olmadığı apaçık ortada. o nedenle bu da şike yapmak kadar adi geliyor bana.

zaten ortada böyle büyük meblağların söz konusu olduğu bir işte doğruluğun, dürüstlüğün olacağına inanmak da pollyannacılık değil de nedir?


olan taraftara oluyor ve de işini düzgünce yapanlara. çok kızgınım, bu olayla ilgili okuduğum her haber canımı o kadar sıkıyor ki. milletçe tek eğlencemiz belki futbol. futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. kimi transfer ettik, hangi sistemde oynayacağız, derbiye hangi hakemi verecekler... bunları düşünmek gerçek dertlerimizden uzaklaştırıyordu bizi belki bir nebze.

şike olayında adı geçen herkese kızgınım ama iddialar doğru çıkarsa en çok da kendi kulübüme kızağım. neden mi? çünkü onlar;

-aykut hocama bizim kadar güvenmemişler

-volkan’ın yıllar içinde nasıl iyi bir kaleci olduğuna bizim kadar sevinmemişler

-alex’in köşe vuruşlarından gole dönen o harika paslarını, hiç kaçırmadığı penaltı vuruşlarını görememişler

-gökhan gönül gibi canını dişine takarak oynayan bir futbolcuya inanmamışlar

-en kötüsü de bize bile yüreğimizi ağzımıza getiren son 7 maçın gerçek olmadığını düşündürtmüşler.
nick nicki nickince
verilen kararlar ne olursa olsun -küme düşmek şampiyonluğun alınması şampiyonlar ligine gidememek ya da geçen sezonun zaferinin tescillenmesi-, bir fenerbahçe taraftarı olarak geçen sezon takımın geçirdiği rekorları kıran mükemmel performansı yönetim istese daha iyi gölgeleyemezdi.

baksanıza, aylardır gıptayla bakan gerek galatasaraylı gerek beşiktaşlı gerek trabzonspor’lu taraftarlar, aylar süren suskunluklarını anca atıp, olanın tüm muazzamlığını yeni yeni fark edip "aaaaaaabi zaten şike olduğu gün gibi ortada, nasıl 18’de 17 yapabilir ki bir takım" diye atıp tutmaya başlamışlardı.

ne olursa olsun, şike olsun ya da olmasın, bir yönetim öylesine inançlı bir takımı ancak bu kadar baltalayabilir, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir başarıya ancak bu kadar gölge düşürebilirdi.

yine baktırmadan ve insanüstü performansını hatırlatmadan geçemeyeceğim:

(bkz: alex de souza)
isyankarmuhabir
iyi bir fenerbahçeli ve eski bir fanatik olarak şike yapan takım veya yönetici her kim ise cezasını çeksin. ayrıca fenerbahçemin küme düşürülmesinden yanayım, her zaman zan altında kalınacagına, yapılan bir hatanın diyeti ödenir. keşke yaşanan olaylar sadece şike olayı olsa ama burnuma gelen kokular o kadar pis ki sözlük. ortalıkta dolaşan bir çok komplo teorisi var, cemaatin fenerbahçeme el attığı söyleniyor, bütün bu yaşananlar bu yüzdenmiş. ayrıca medyamızın olayın üzerine atlayışına bakarsak sis perdesini biraz daha kaldırabiliriz, gerçi kişisel intikam ve nefret duygularıyla saldıranlarda var ulusal medyamızda mesela fatih altaylı ve habertürk. habertürk gazetesinin yayınladığı o malum aziz yıldırım fotografından bahsediyorum sözlük. öyle bir psikolojik savaş malzemesi ki o fotgraf, inanılmaz. bizim gibi yarı bilinçli bilinçsiz bir toplum o fotografı gördüğünde hemen yaftayı yapıştırır. ayrıca fotografın subtextine bakarsanız nasıl bir küçük düşürme, aşağılama amacı olduğunu hemen anlarsınız. peki neden fatih altyalı bu fotografı kullandırttı; hatırlarsanız alisami yen deki bir gs fb maçı sonrası çıkan arbede de kendisi protokol bölümünde aziz yıldırımın yanında olduğu söylenen sedat peker e yakın isimler tarafından darp edilmişti. daha açık yazmak gerekirse kuyruk acısı var, onun intikamını alıyor aklınca. eğer kendisinin haberi olmadan kullanılmışsa o fotograf, adının önünde bulunan sıfat dolayısı ile hemen istifa etmelidir. çünkü bu demektir ki ben o koltukta sadece yer işgal ediyorum, gazetede hiçbir söz hakkım yok. eğer öyleyse yapılacak en şerefli şey istifa etmektir.
ayrıca emniyet teşkilatının ve savcılığın bu operasyonu sekiz ay önce başlattığı söyleniyor, sekiz ay önce sesiz sakin devam eden soruşturmadan hiç bir basın kuruluşunun haberi olmazken operasyonun savcılık aşamasında ve emniyet aşamasında ne kadar bilgi kirliliği yaratıldığını farketmemek imkansız. ilk saatlerden itibaren ortaya öyle iddialar atıldı ki, inanılmaz bir bilgi kirlilği yaratıldı,soruşturmada adı geçen şahıslar kamuoyu öünde daha yargılama süreci başlamadan suçlu ilan edildiler. daha sonra gerek savcılık gerekse tff ortaya atılan iddiaların bir kısmını yalanladı.
bütün bu yaşananlar benem kişisel kanaatimce bir operasyondur, gerçkeleri görebilmek için suyun biraz daha durulmasını beklemek gerekir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol