gözlerin görmüyor sana iş vermişiz

independence
$imdi bilemiyorum ki bu konu kanunlar dahilinde ki$ilik haklarina saldiri icermeksizin nasil anlatilir.

saglik bakani recep akdağ tarafindan, kendisine asgari ucretle cali$tigini ve gecinemedigini belirten gozleri gormeyen bir vatanda$imiza verdigi cevap.

+ gozlerin gormuyor sana i$ vermi$iz.

e insanliktan nasiplenmemi$sin ama sana bakanlik vermi$ler diyememi$ tabi magdur vatanda$, cekmi$ sineye lafi mecburen. hicbir i$e yaramazsin ama bunu bile bile sana i$ vermi$iz tadinda bir cumle i$te. $a$irmadim esasen. kendisine $ikayette bulunan bir ciftciye ananı da al git diyebilen bir ba$bakanin bakani ne de olsa bahse konu olan ki$i.

uzuntum bu lafa evet ama daha buyuk bir uzuntum daha var.

bu laflari aleni $ekilde sarfedebilecek kadar cesaretlenen insanlarin sandikta ala$agi edilmemelerine daha cok uzuluyorum ben. at binenin kilic ku$ananin misali, oyu aldik nasil olsa $imdiden her $eyimiz garanti minvalinde sergilenen bu hareketler, sarfedilen bu cumleler bile turk halkinin aklini ba$ina getiremedi ya bunca sene..

terorist ba$ina sayin diyen bir ba$bakan, "benim asli gorevim ulkemi pazarlamaktir" diyen bir ba$bakan, $ehitler icin kelle diyen bir ba$bakan, kendisine her iki uc ayda bir trilyonluk makam araclari aldiran bir ba$bakan, oglunun neredeyse transatlantik boyutlarinda olan gemisine "gemicik" diyebilen bir ba$bakan bile bu halki kendisine getiremedi ya.

sesini yukselten, yazilar yazan ve hukumeti ele$tiren her bireyin istisnasiz bir $ekilde ergenekon isimli bir dava sebebi ile senelerdir silivri’de yatmasini saglayan bir ba$bakan bile bu halki kendisine getiremedi ya.

iktidarlari donemince onbinlerce internet sitesinin yasaklanmasina yol acan bir ba$bakan bile bu halki kendisine getiremedi ya.

saglik bakani gozleri gormeyen vatanda$imiza orada sille tokat giri$se de turk halki hicbir $eyi farkedemeyecek kadar kör olmaya devam edecek.

du$un $imdi. gozleri gormeyen o vatanda$ mi yoksa bizler miyiz?
tasarimharikasi
türkiye coğrafyasında kendilerine engel teşkil ettiğini söyleyemeyen kaypakların, özel bir durum üzerinden laf salatası yapmasına denk düşen sözdür. allah’tan korksa da kazanamayacağını bilen, kalpleri de gözleri de mühürlenmiş kişilerin söyleyeceğini az çok idrak edebilmişizdir sanırım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol