türk malı uçak gemisi

independence
savunma sanayii muste$ari murad bayar’in dile getirdigi gemi. kendisi turkiye’nin milli savunma konusunda cok ilerledigini belirterek "ihtiyac halinde kendi ucak gemisini bile yapabilecek duzeydedir" demi$.

henuz tamamen yerli kaynaklarla kendi arabasini yapamayan bir ulkenin ucak gemisi yapmaya hallenmesi fazlaca iyimserlik olur. hem ona ucak koymak lazim, ne bileyim nukleer bir $eyler yaptirmak lazim ortaya kari$ik, onlar nasil olacak? biz milletce radyasyondan ko$arak kacmaya cali$an insan evlatlariyiz, bu konuda egitimimiz sifir. nukleeri nasil imal edicez yigido?

ha cocuklar icin uzaktan kumandali havuzda falan yuzen bir ucak gemisiyse kasit amenna, ona lafim yok valla. yapariz onu yeminlen.
biskuvit
turkiyenin bir ucak gemisine ihtiyaci olmadigini dusunuyorum. cunku zaten okyanus asiri bir sefer yapan ulke degiliz ya da ne biliim petrol icin taa baska kitaya gidip orayi bombalama ihtiyaci olan bir ulke degiliz. olsa olsa akdenizde hava harekati yapmamiz gerekir o da dunyanin en buyuk ucak gemisi olan kibris yardimiyla kolaylikla yapilabilir. saygilar sevgiler.
independence
hayirlisiylan 2050 li senelerde malibu sahillerinde suya indirilecektir.

2050 li seneler tanimi ise tamamen milliyetci duygularla yazilmistir. yoksa 2070 den once nerde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol