bdp nin seçimlerden çekilmesi

independence
dun ysk’nin 12 milletvekilinin adayliklarini veto etmesi uzerine bdp’nin uzerinde tarti$tigi konu. boyle bir eylem turkiye demokrasisi adina onarilmaz bir yara acacaktir. uzun senelerden beri kurt vatanda$lar mecliste kendi haklarini savundugu iddia edilen partiler tarafindan temsil edilmekteydi. bu partilerin kimisi mahkeme karari ile kapatildi ancak yerlerine hemen yenileri acildi, olmasi gereken de buydu zaten. her ne kadar bdp ve daha onceki ayni formata sahip partileri teror orgutunun siyasi kanadi olarak goruyor olsak bile, bdp’nin mecliste var olmasi ulkedeki kaosun daha buyumesine engel te$kil edecektir. bdp secimlerden cekilecek olursa dogu ve guneydogu tamamen sava$ alanina doner. aman diyim.
tasarimharikasi
bu sefer haklı bdp. eylem kuram arasındaki dengesizliklerini, paso apo denen bebek katilinden icazet alma saçmalıklarını tasvip etmesem de. bu faşizan yöntemle liste dışı kalmaları herşeyi; tüm umutları bitirdi.

bdpnin vekillerine terörist diyen arkadaşlar... akp mhp kime hizmet ediyor da hıncımızı bu elemanlardan alıyoruz? sistemi değiştirmek için bu sisteme bdpyi dahil etmemiz mi daha mantıklı yoksa böyle akp faşizminin değirmenine su taşımak mı?

unutmayın. şiddet sadece bize, bu topluma zarar. kürtler çok şey kaybetti. ve şu anda bizim en büyük yanlışlığımız tüm kürtleri bdpli sanıp, tüm kürtlerin pkkya destek verdiği şaşkınlığına düşmek. tek tip bir türk örneği nasıl yoksa dünyada kürtler içinde tercihler aynı minvaldedir. seçimlerde sürekli hile yapan bir zihniyetin; öyle ya da böyle, ağır aksak demokrat olmaya çalışan bir partinin; yani bdpnin önünü kesme parodisini izlemekteyiz. akpyi yaratan sürecin mimarlarının cuntalarının; öncesindeki mhp kontrgerillasının izleri bugün hala tazeyken saçma sapan tahammülsüzlüklere bu ülkede yer yok.

son sözüm; ya sev ya terketçiler kıçına kına yaksın.
independence
bdp’nin mecliste yer almamasi turkiye’nin her $ekilde yararinadir, eger bdp’nin herhangi bir alternatifi olsaydi. hani gonul isterdi ki hicbir provakasyona katilmayan, teror orgutu ile organik bagi olmayan, pkk’ya terorist diyebilen, tamami kürtlerden olu$an ve kürt halkini temsil eden bir parti olsaydi da bdp’nin ekmegine kürt halki sebebi ile yag surulmeseydi. sagindan soluna turkiye’de onlarca parti varken kürt halkini temsil adina sadece tek bir partinin var olmasi, bolgedeki pkk baskisinin da ne derece yogun oldugunun gostergesidir kanimca. aksi taktirde muhakkak bir ya da birden fazla alternatif parti siyasete katilirdi dogu bolgelerinden ancan buna izin verilmiyor sanirim.

bu anlamda bdp’nin secimlere katilmasi bir nevi zarurettir, aksi taktirde $u anda bulunan kaos ortamini mumla arar bir hale geliriz. bdp de bu ozelliginin farkinda olacak ki kartlarini hep bu yonde oynuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol