bm nin libya ya askeri operasyon düzenlemesi

0 /
independence
cok yuksek ihtimalle bugun, hatta bir kac saat icerisinde ba$lama ihtimali son derece yuksek. turkiye de birle$mi$ milletlerin bu kararini destekliyor zira desteklemek zorunda. birlesmi$ milletlerin aldigi karar baglayici konumda ve bm uyesi her ulkenin karari desteklemesi zaruri.

fransa bir kac saat icerisinde operasyon ba$layacak derken amerika en erken pazar gununu i$aret ediyor. detaylar $urada;

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17303678.asp?gid=286
independence
ucu$a yasaklanan alanda insani yardim ta$iyan sivil ucaklar ve sivil yolcu ucaklari ucabileceklermi$. yasak bu tur ucaklari kapsamiyormu$.
greyfurt
fransa’nin basinda ki isim olan sarkozi gunler evvel "bu is ya avrupa destegiyle olur, ya da fransa tek basina yapar..." gibi laflar etmisti. (simdi kaynak aratirmayin. merak eden buluversin lutfen)
ah sarkozi ah, gun olur devran doner...
orqn
birleşmiş milletlerin her şeye burnunu sokmasıdır. kimse bu operasyonun libya’ nın lehine yapıldığını savunmasın bana karşı.
nickten yana sansim yok
bm geçen günlerde bir operasyon kararı vermişti fakat bunun üzerine kaddafi ateşkes ilân etti. şu anki durum fransa’nın kendi bok yemesi. yarın amerika da katılacaktır. sonra birkaç bm üyesi devlet de bu savaşı destekleyecektir vs. sivillerin ölmeyeceğini bilsem yiyin ulan birbirinizi derdim de... allah yardım etsin zor durumda olanlara...
independence
fransiz yetkililer askeri operasyonun kaddafi’nin bm kararlarina uyana kadar devam edecegini acikladilar. uzun surmeyecektir diye tahmin ediyorum.
independence
amerika tarafindan 110 tane tomahawk fuzesi firlatilmi$ $u ana kadar ve libya’da 20 ayri hedef vurulmu$. libya’dan gelen aciklamalara gore olen ve yaralananlar varmi$.
independence
libya devlet televizyonunun verdigi bilgiye gore daha $imdiden operasyonlarda 48 ki$i öldü 160 ki$i de yaralandi. ölü ve yarali sayisini libya cok gosterecek, operasyonu duzenleyen ulkeler mıumkun mertebe rakami az gosttereceklerdir, cok ali$kiniz buna ama bu rakamlarin belirttigi $eyler insan hayati, sadece ondalik dilimlerde bakmamak lazim konuya.
independence
$u dakikalarda kaddafi yeniden tum askerlerine ate$kes emri vermi. e iki gun once de ate$kes diyip ak$amina bingazi’yi bombalamadin mi sen?

yemin ederim kaddafi artik tamamen delirmi$ durumda.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol