gülerken osurmak

independence
genciz o zamanlar, alemlere akiyoruz durmadan, grubumuz var kizli erkekli ama erkekler sikimde degil, ölseler diye bakiyorum gozlerinin icine bir an once, aklim da kizlarda gozum de, bana ne lan erkeklerden! yaygin inani$in aksine ibne degilim ki ben?!

o zamanlar ak$amustu bulu$ulur, sessiz sedasiz bir mekana gidilir, muhabbet edilir ardindan da bara gidip beden alkole teslim edilirdi. boyle zamanlarda vazgectim cocuk olmaktan ve beslenme cantamda efes pilsendi biram.

neyse;

yine bu gunlere benzer bir gun telefonla$mi$iz arkada$larla, taksimde bir mekanda bulu$up geyik $amata yapip ak$amina da bara akicaz, amac bu. grupta feci pic bir arkada$ var alkan isminde ama birader oyle boyle degil, feci firlama birisi. tek kelimesi ile yarar gecirir, cumle kurdugunda kalp sektesine ugrarsin. zamaninda adam olaymi$ gunumuzun cem yilmazi olup degme kariya durtukleyen o olurmu$ da yapamami$ $erefsiz.

bulu$tuk elemanlarla, bastik gittik bir mekana, makara girla. evvelsi ak$amdan da valide yapmi$ kuruyu boyle bol sulu, sanki yangindan mal kaciriyorum minakoyim, bir yiyi$im var gormek istemezsin. neyse, o gune donelim gene ama kuru onemli bir detaydi, atlamak olmaz. oturduk sohbetin dorugundayiz, alkan her zamanki picliklerini sergiliyor, grupta kizlar da var, kizlardan biri bacagini bir kere surtturse alkan yedi sene maymunu olacak kizin, komikligine ters oranti bir tipi var alkan’in cok $ukur. kizlar kendilerini gulduren erkeklere verir lafinin yalan oldugunu ben o ya$lardan biliyorum. alkan’a bizim bildigimiz hicbir kiz vermedi, cok komikti ama bir o kadar da cirkindi bahtini siktigimin alkani. aramizda para toplayip geneleve falan goturelim lan yaziktir falan diye konu$mu$lugumuz da vardir.

konu dagalmasin, devam edeyim.

sohbet almi$ ba$ini gitmi$, hemen yanimda oturan dunyalar guzeli seda ve ona senelerdir icten ice hasta olan ben. ya arkada$ bir kiz bu kadar mi begenilir lan? geberip gidince allah’in huzuruna ciksam kilim kipirdamaz heyecan namina bir sik yoktur bende, bu kizin yanina geldigim zaman arkada$ bildigin firtinadaki yaprak misaliyim, tir tir titriyorum. takma di$lerim olsa mekanda trompet caliniyor sanarsin, o derece. neyse, sohbet devam ederken ve ben seda’yi sag gozumun en uc noktasi ile suzerken alkan pici bir hikaye anlatti herkes yerlerde ben dahil. yalniz benim yerlerde olmamin digerlerine nazaran minik bir farki vardi, ben yerde gotume sahip olamiyorum usta. cok guldum mu benim kaslar gev$iyor, cene kasi ile got kasi ayni anda cali$miyor bende, cene cok cali$irsa got kasi o denli az cali$iyor. hani es kaza cok gulerken birisinin kucagina du$sem gencligim o dakika bitmi$ benim, o derece.

herkes yerlerde ben yerlerde seda halen sandalyede derken prizitt diye bir ses? benim kulagim a$ina tabi sese, insanin kendini ve kendinden cikan sesleri bilmesi guzel bir $ey ama yanimdakiler tavanda asili elektirik bilmemnesine sinek degdi de oracikta kizardi sanmi$lardir muhtemelen. e ak$amdan da bunyede tabak tabak kuru var, aldi mi beni bi tela$? almaz mi minakoyim, hem de ne tela$. millete mi rezil olduguna yanacaksin, seda’nin gozunde koyun boku kadar kalacagina mi yanarsin, yan neye istersen hepsi senindir o anda. kahkahalar arasinda benim el arka tarafta vantilatopr kivaminda bir saga bir sola cirpinirken seda’m, seda’cim aa "noldu bir yerin mi acidi?" demesin mi? lan burnuna sokim seda senin ben, aha $imdi itiraf ediyorum resmen burnuna sokim senin ben. mekanin icine tezek kamyonu girip uc takla atsa daha az koku cikardi, bunu nasil duymadin a.k.? elemanlarin durumu cakmasi o saniyede zerre sikimde degil ama seda’nin cakmasi bittigim andir benim.

+ aa noldu bir yerin mi acidi?
- sigara kulu geldi elime ya, ruzgar yapsin diye salliyorum.
+ ay canim kiyamam ya, dur opeyim gecsin

demesi ile birlikte elimin oldugu yone dogru yani direk gotume dogru bir pike ve yuzunun buru$masi e$ zamanli oldu yemin ederim. o guzeller guzeli seda gitti, yerine aysel gurel geldi lan resmen. vay aminakoyim dedim arkada$, bir parca gaza bu guzeller guzeli yuz bu kadar degi$ebiliyorsa, bir de tuvalete girip sifonu cekmeyi unutmadan sonra tuvalete seda’nin girdigi ani du$unsene? kizin elini bile tutmami$im o zamana kadar tokala$mak bahanesi ile bile olsa, bir saniyede evlenmi$iz de tuvalette sifonu cekmeyi unutmu$um uzerine de seda gelmi$ hayallerini kurdum vay arkada$.

nihayetinde o gunden sonra seda ile yanyana sandalyelerde hic oturmadim. genclik i$te, cekemem o yuzu dedim kendi kendime. bugun olsa sandalyesi olurum misal o otursun uzerime diye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol