ortadoğu isyanlarının türkiye ye sıçraması

independence
pollyannacilik oynamak istemem ama cok olasilik dahilinde gozukmuyor bana.

akp’yi her firsatta ele$tiririm ama yine de erdogan bir kaddafi, bir husnu mubarek degil. belki olmak isterdi ama turk halki buna elveri$li bir halk degil. turkiye’de ki demokrasi anlayi$ini her zaman itin gotune sokup cikartsak da kabul etmeliyiz ki bir ortadogu ile kiyaslanamayiz. bu anlamda turkiye’de bu $ekilde bir ayaklanma cok olasilik dahilinde degildir.

kaldi ki secimlerden aldigimiz sonuclara bakacak olursak da ulkenin yakla$ik %50 si akp tabanidir. bu durumda boyle bir ayaklanma matematiksel olarak da pek mumkun degildir.

ha diyelim ki boyle bir ayaklanma ba$ladi, ba$latildi. bu durumda da ordu hukumetin degil halkin yaninda yer alacak ve sivil insana kar$i namlu dogrultmayacaktir. turk askerinin sivil halka namlu dogrultmasi hayal bile edilebilecek $ey degildir. tamam zamaninda koyleri bo$altildi yakildi vs. bunlar her ne kadar kabul edilebilir $eyler olmasa da o zamanin $artlarini ve bu olaylarin meydana geldigi cografyayi da konuya dahil ederek du$unmek icap eder. neyi dahil edersen et halki bir tarafi elbette yoktur ama belki bir nebze hafifletebilir ya$ananlari. nihayetinde geride kalan zamanlar icerisinde her hukumetin ve her kurumun hatalari oldu, olmaya devam edecek ama 2011 senesinde ordunun yapacagi bir hata sivil halka namlu cevirmek olmayacaktir.

umarim.
tasarimharikasi
muhtemelen en kötü senaryo amerika tarafından kürtlerin pkk tabanına kaydırılıp, bdp ekseninde çatışmaya ve iç savaşa yönlendirilmesidir. uzak bir ihtimal değildir bu, düşük yoğunluklu gözüken bir savaş ve işgali yaşıyoruz zaten. fakat daha büyük bir ayaklanmanın neler getirip götüreceği gerçekten bilinmez...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol