19 mayıs gösterileri kaldırılsın önerisi

independence
kimi eksiklerimiz vardi, neydi lan bunlar diyordum kendi kendime, aha o eksiklerimizden biri sayin yalova valisi dursun ali $ahin tarafindan dile getirilmi$ sagolsun.

sayin valinin fikrine gore 19 mayis gosterileri kaldirilsin ki cocuklar robot gibi kullanilmaktan vazgecilsin.

haber $u $ekilde;

"milliyet gazetesi’nden tolga şardan’ın haberine göre, içişleri bakanlığı’nın düzenlediği ve 81 ilin valisinin katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan yalova valisi dursun ali şahin, 19 mayıs törenlerinde öğrencilerin karton kullanarak yaptıkları gösteriler ile kentlerin yerel kurtuluş günü törenlerinin kaldırılmasını teklif etti. vali şahin, “bu dönemler artık geçti. çocuklar robot gibi kullanılıyor. doğu blokundan ithal edilen şeylerdir” dedi. "

nasil olsa her ku$u siktik ya, geride tek leylek kaldi, devletin valisi de leylegin pe$ine du$mu$ durumda. 19 mayis ataturk’u anma genclik ve spor bayrami degil mi? bu bayramda cocuklar degil de ben mi gosteriler yapacam sayin vali? senede 1 gun olan bu bayram "cumhuriyetin ve laikligin bekcisi" oldugunu iddia eden bir hukumetin valisinin neden zoruna gidiyor ki? gitmesin.

bugun 19 mayis kaldirilsin, yarin 29 ekim kaldirilsin, ertesi gun 10 kasimlarda havai fi$ek gosterileri ba$latilsin ve daha neler neler. her $ey bu $ekilde ba$liyor i$te. devletin valisinin derdi olmasin boyle $eyler, hatta boyle ozel gunler kimsenin derdi olmasin.

haberin detaylari icin;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16809083.asp?gid=373
nickten yana sansim yok
eksik beyânat bana göre. hiçbir estetik değeri ve hiçbir mânası olmayan diğer bütün ulusal gösteriler/ayinler kalkmalı. en azından mecbûriyet olmaktan çıkarılmalı. meselâ ilk-orta öğretimde her pazartesi ve cuma günleri okutulan istiklâl marşı, ilk okullara her sabah okutulan andımız, 23 nisan gösterileri vs... bunun adı türkiye cumhuriyeti’ne düşmanlık değildir. hele hele atatürk’e düşmanlık hiç değildir. sadece çocukluktan itibâren her bireyin özgürce, kendi irâdeleriyle fikir sahibi olmalarının önünü açmaktır.

ilk okulda hepimiz andımızı okurken "varlığım türk varlığına armağan olsun" dedik, "atatürk’ün çizdiği yoldan" gitmeye and içtik... ben şu anda bu iki fikri de savunmuyorum. meselâ onun yerine şöyle bir yol çizebilirim kendime; "varlığım tüm insanların varlığına armağan olsun" ve "dünyadaki tüm büyük insanların çizdiği yolda kendime göre" bir yol çizerek o yoldan gitmek... buna kimse karışamaz herkesin özgürlüğü bidir.

yine meselâ istiklâl marşı; "bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli..."; ezan ne kardeşim! ben müslüman değilim ki! "hakkıdır hakk’a tapan milletimin istiklâl"; hakk’a tapmıyorsam ben bu istiklâlin bir parçası değil miyim?..

şimdi ne alâka değil mi 19 mayıs’la bunlar... hayır efendim bunlar aynı zihniyetin teşahhus etmiş hâlidir. vaktinde kamu otoritesini elinde bulunduranların bu otoriteyi, bu kudreti insanların fikirlerine yön vermek için kullananların halt yemesidir bu. kamu kudreti/otoritesi tamamen bireylere hizmet etmek için var olan bir müessesedir. yâni en azından öyle olmalıdır...

şimdi bunları söylemek ceza hukukuna göre suç teşkil eder mi bilmiyorum fakat anayasa’nın ilk üç maddesinin bir tarafına uydurularak mutlaka anayasaya aykırılık bulunur. yıllarca anayasa mahkemesi böyle yaptı.

yani bunları söylemek, bunları ortadan kaldırmaya yönelik her türlü eylem bir suçsa ve ceza yemek istemiyorsak yapacağımız tek şey sivil itaatsizliktir.

benim eyyorlamam bu kadar.

fakat son olarak şöyle haykırmak istiyorum:

hürriyet!


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol