maya takvimi

rocheclub
bir grup avare maya insanının üşenmeyip binlerce yılı yazıp yazıp yazıp en son 21.12.2012’de yazmaktan bıktığı diye umduğum; dünyanın sonunun geleceği tarihi gösterdiğin inanılan takvimdir. kıyamet alametlerine göre kıyamet bir cuma günü kopacak ve 21.12.2012’de cuma gününe denk geliyor. korku uyandıran bi takvim...
mudo
saatli maarif takvimleri vardı, bilir misiniz?
bu takvim yapraklarının arkasında ilimden fenne, sanattan siyasete, şiirden fıkraya kadar onlarca yazı, onlarca resim ve karikatürler var. özlü sözlere, yemek tariflerine, cemrenin o vakitte nerde olduğuna, filizkıran fırtınasından tutun da cerensu, pelinsu, baturhan ve berkecan gibi olmasa da o gün doğacak çocuklara konulsun istenen isimler… pastırma yazından, boğaz’daki palamut akınının hangi gün olacağına kadar… her şey var.
işin asıl ilginç olan yanı bu takvimde her yazılan doğru!

sakın bu maya takvimi de böyle bir şey olmasın la!

neyse önümüzde kocaman iki ay var daha...
kim öle kim kala!
tasarimharikasi
parayı yöneten elit güçlerin sikimsonik "foton çağı" ritüelleriyle harmanlanan "dünyanın sonu" teorilerine meze olan takvimdir.

2012’de dünyanın sonu gelmeyecektir. zaten kimse böyle bir şeye inanmıyor ama olası bir felaket için psikolojik zemin öylesine güzel hazırlandı ki, insanlar aralık’ta bir facia olursa bunu "marduk" ve "mayalar"a bağlayacaklar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol