kürtçe bilmediği için insan öldürmek

independence
sorsan munferit bir olay derler, peki oyle kabul edelim bunu da.

mersin’de bir barda sahne alan yerel bir $arkicidan bir mu$teri kurtce bir $arki istiyor ancak $arkici kurtce bilmemesi sebebi ile istegi yerine getiremiyor. bunun uzerine barda tarti$ma cikiyor ve kürtce $arki isteyen silahli ki$i silahi ile $arkiciyi kur$un yagmuruna tutuyor. $arkici orada hayatini kaybederken $arkicinin arkasinda muzik calan calgicilardan birisi, bir garson ve bir mu$teri de olay yerinde yaralaniyor.

$imdi bu durum benim irak’a gidip bir barda turkce $arki istememden ve turkce bilmeyen $arkiciyi oracikta oldurmemden farkli bir $ey degil. turkiye cumhuriyeti dahilinde kimse kurtce bilmek zorunda degil, bu anlamda kurtce bilmeyen birisini oldurmenin mantigini cozmek hic mumkun degil. bu ve benzeri olaylar teroristi sadece dagda aramanin anlamsizligini daha net ifade ediyor aslinda. benim gozumde belinde ruhsatsiz silah ta$iyan herkes(turku de bir kurdu de bir lazi da bir cerkezi de bir) teroristtir. silahli eylemlerin icerisinde rol alan aktorlerin pek cogunun(yuzdelik oranlarsak rakam $a$irtici olabilir) kürt asilli olmasi, silahli eylemlerde yaralanan yahut olen ki$inin bedenine saplanan kur$unun ciktigi silahin cok yuksek oranda kürt asilli bir insanin elinde bulunmasi tesaduf degil, esasen munferit hic degil.

her zaman soyledigim bir $eyi yine degi$tirmeksizin soyleyecegim.

dogu ve guneydogu illerinde egitim ve insanca ya$ama $ansi olmadigi surece, kürt asilli insanlarin bolgelerini terkederek diger buyuk illere goc etmeleri engellenmedigi surece, bu ulkede bilincli bir $ekilde kürt türk ayrimi koruklenerek her gun biraz daha fazla medyaya yansidigi surece bu ve benzeri olaylarin onune gecilmesi cok olasilik dahilinde gozukmuyor. kürt açılımı dalgasindan once bdp’nin(ya da o zamanki ismi her ne ise i$te) sesi ne bu kadar cok cikiyordu, ne de insanlarin aklinda kürt & türk gibi terimler vardi. vardi belki ama asla bugunku kadar ayyuka cikmi$ degildi.

ayni sinirlar dahilinde ya$adigin insanlari "kürt açılımı" isimli bir siyasi hareketle siniflandirirsan, o insanlara kendilerini ikinci hatta ucuncu dorduncu sinir insanmi$ gibi hissettirirsen, bu ve benzeri olaylarin ya$anmasinin onune hicbir $ekilde gecemezsin. adamlara tv kanali kuracagina, once ya$adiklari sinirlarin uzerinde kurulu olan ulkeyi sevmeyi ogret. sen kürtsün intibasi yaratacagina once oz kimligini kaybetmemesini sagla, ardindan da insanlari sevmesini ogret.

silah yasa tasarısı ike ugra$acagina, sivil silahlanmanin onune gec.
nerobianco
gramer yapısı oturmamış güzel türkçe den alıntılar,bağlaçlar ile zorla konuşulmaya çalışan yarro bir dil için insan öldürmek yavşaklıktır.

zaten konuşmaya çalışan insanların bile yazıya dökmekte zorlandığı bir dilimsinin bu kadar dillendirilmesini anlamamakla birlikte kınıyorum.

şimdi biz avusturya da almanca türkçe karışımı cümleler kuruyoruz anlamayanı öldürelim mi yani?



instrument
bunu yapan insanı esefle kınıyorum. bu ülkede yıllardır türkçe bilmeyen kürtler akla gelebilecek her türlü işkenceden geçirildiler. pek tabii bu kabul edilebilir bir yöntem değildi. çünkü o bir kürt ve türkçe konuşmak zorunda değil. bu olay da benim nazarımda eşittir. kimse kürtçe de bilmek zorunda değil. ben kürdüm ama kürtçe bilmiyorum. türkçe ile de kendimi gayet başarılı bir şekilde hem gramerine uyarak hem de temiz konuşarak ifade edebiliyorum. ve bundan gurur duyuyorum. sebebi anlaşılabilir olmam. kürtçe öğrensem bu yaşımda kendimi kürtçe ile ifade edemem.

dolayısıyla kimse bu ülkede kimseye zorla bir şeyi yaptıramaz. bu kabul edilemez.

zotac
(+18)
çok hassas bir konu. ince bir çizgi.
çok düşündüm yazıp yazmamayı bu başlığa. zira kurunun yanında yaş da yanar mantığıyla anlaşılmasından da çekindim. ama şunu açıkca söylüyorum ki birazdan okuyacağınız yazı, kürt olarak tabir ettiğimiz içimizde barınanlara değildir. çünkü onlar değil bu olayın kahramanı...

bu olay tamamen pkk özentisi, ciğeri beş para etmez şerefsizler tarafından gerçekleştirilmiştir. bunun ne kürtlük ile alakası vardır ne insanlık ile.

yaptılar çünkü tahammül edemediler ne kadar hoş görülü bir millet olduğumuza, hep yapıyorlar. en olayların durulduğu anda birden ortaya çıkıyorlar bir şekilde. ve bir kılıf uyduruyorlar yaptıklarına. bu olayda olduğu gibi işte.
insanlar artık yemiyor bunları. tahammül edemiyorsunuz yaptığınız tüm şerefsizliklere rağmen size, sizin gibi karşılık vermememize.

çünkü biz size silah doğrultmadık siz yapmadıkça ve biz önce teslim ol demekte ısrar ettik siz kahpe gibi pusular kursanız da.

bitmeyecek biliyoruz. daha nice böyle saçma bahaneler ile karıştıracaksınız ortalığı. ama şunu biliyoruz artık. bizim ne kürt ile sorunumuz var ne kürtçe ile. onlar hep vardı hep yanımızdaydı. hiç de rahatsızlıklarını duymadık. ama sizin olayınız başka. sizin derdiniz ne kürtçe konuşulması, ne de milliyet davası.
savunduğunuz bir bok yok sizin, kimin toprağını kimden savunuyorsunuz ? ölünüz bile yakışmıyor bu topraklara. çevre kirliliğisiniz, hem canlınızla hem cesedinizle.
entryime kendimi zor tutarak son veriyorum son bir cümle ile.
hay insanlığınızı skeyim sizin.
mutant
kürtçe bilmediği için adam öldürmek yerine, türkiyede yaşadığı halde illada kürtçe konuşacam, kürtce açılım istiyoruz, kürt devleti istiyoruz diyenlerin öldürülmesinden yanayım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol