türkiye nin kendine ait bir araba markası olmaması

independence
once devrim vardi elimizde patladi, ardindan anadol cikti ama ici samanla yapilmi$ti, kecilere yar oldu, ba$ka da yok.

koskoca turkiye cumhuriyeti’nin henuz tamamen kendi urettigi bir araba yok, bir araba markasi yok. turkiye’de bir suru arba fabrikasi var ama gel gor ki hepsi ba$ka firmalarin turkiye’de araclarini birle$tirmek adina kullandigi fabrikalar. turkiye’de tamamen bize ait bir araba yok, bir araba markasi yok.

ekonomide aldik ba$imizi gittik sozde, dunyanin ekonomik guc anlaminda sayili ulkeleri arasindayiz sozde, bilim ve teknoloji konusuda bir sicradik pir sicradik sozde. e demezler mi adama "peki bir arava markasi soylesene tamamen size ait olan" diye? demez olurlar mi, derler elbet. e o zaman ne cevap vereceksin?

+ bir anadolumuz vardi ama insanlardan cok kecilere yaradi.

ucagi gectim, gemiyi gectim, heliokpteri gectim, lan bir araba bile mi uretemezsin ya? universitelerimiz gune$ enerjisi ile cali$an otomobil prototipi yapiyorlar ama bizim benzinle cali$an bir arabamiz bile yok ki henuz?

muhendislerimiz mi denyo?

yoo.

e ne sikime bir arabamiz bile yok madem?

muhendislerimiz degil, yoneticilerimiz denyo. yoneticiler muhendislere "bize bir araba yapin" dediler de muhendisler mi yapmadi sanki? e$egin amina su kacirmakta uzerine olmayan ulkemizde yazik ki faydali bir $ey yapilmaya cali$masi yok, hicbir zaman da olmuyor. kapi kom$umuz iran, $eriatla yonetilen iran, dunyanin sozde en geri toplumlarindan olan iran, uydusundan tut nukleerine kadar aldi ba$ini yurudu, neredeyse dunyayi diz getirdi, biz halen daha cama$ir legeni ile mandal sanayisi pe$inde ko$alim.

vay benim ulkeme.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol