türkiye nin kendine ait bir araba markası olmaması

independence
once devrim vardi elimizde patladi, ardindan anadol cikti ama ici samanla yapilmi$ti, kecilere yar oldu, ba$ka da yok.

koskoca turkiye cumhuriyeti’nin henuz tamamen kendi urettigi bir araba yok, bir araba markasi yok. turkiye’de bir suru arba fabrikasi var ama gel gor ki hepsi ba$ka firmalarin turkiye’de araclarini birle$tirmek adina kullandigi fabrikalar. turkiye’de tamamen bize ait bir araba yok, bir araba markasi yok.

ekonomide aldik ba$imizi gittik sozde, dunyanin ekonomik guc anlaminda sayili ulkeleri arasindayiz sozde, bilim ve teknoloji konusuda bir sicradik pir sicradik sozde. e demezler mi adama "peki bir arava markasi soylesene tamamen size ait olan" diye? demez olurlar mi, derler elbet. e o zaman ne cevap vereceksin?

+ bir anadolumuz vardi ama insanlardan cok kecilere yaradi.

ucagi gectim, gemiyi gectim, heliokpteri gectim, lan bir araba bile mi uretemezsin ya? universitelerimiz gune$ enerjisi ile cali$an otomobil prototipi yapiyorlar ama bizim benzinle cali$an bir arabamiz bile yok ki henuz?

muhendislerimiz mi denyo?

yoo.

e ne sikime bir arabamiz bile yok madem?

muhendislerimiz degil, yoneticilerimiz denyo. yoneticiler muhendislere "bize bir araba yapin" dediler de muhendisler mi yapmadi sanki? e$egin amina su kacirmakta uzerine olmayan ulkemizde yazik ki faydali bir $ey yapilmaya cali$masi yok, hicbir zaman da olmuyor. kapi kom$umuz iran, $eriatla yonetilen iran, dunyanin sozde en geri toplumlarindan olan iran, uydusundan tut nukleerine kadar aldi ba$ini yurudu, neredeyse dunyayi diz getirdi, biz halen daha cama$ir legeni ile mandal sanayisi pe$inde ko$alim.

vay benim ulkeme.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol