bir erkeğin dört kadınla evlenebilmesi

independence
bu ya da benzeri bir ba$lik muhakkak vardir ama bulamadim onca aramalarima ragmen, bulan olursa lutfen bildirsin.

islamiyette bir erkegin dort kadinla evlenebilme musadesinden bahsediyorum.

bilindigi uzere islamiyet bir erkegin 4 kadinla birden evli olabilmesine izin vermektedir. bu izindeki amac kadinin evsiz barksiz kalmamasi, bu sebeple de kotu yola du$memesi, yani erkek 4 kadina kadar evlilik yapabilecek ve bu 4 kadina bakarak onlarin kotu yola du$mesini engelleyecek.

oncelikle aklimin almadigi $ey, bir din nasil olur da bir kadinin evlenmedigi taktirde kotu yola du$ecegini kesin bir dille onaylar ve bu durumun gercekle$memesi icin onlem bile alir. bu durum bir ba$ka durumu yaratmiyor mu islama gore?

+ kadin cali$maz ya da cali$mamali.

hayir bir kadin cali$iyorsa ekonomik olarak kendine de yetebilir, bu durumda nicin kotu yola du$sun ki? o zaman islamiyet bize direk olarak kadinin cali$mamasi gerektigini soyluyor ve cali$mayan kadinin da kotu yola du$ebilme ihtimali uzerinde durarak erkeklere 4 kadinla birden evlenme izni veriyor. iki ucu boklu degnek.

alorarola
kadın erkek eşitliği olmayan ülke uygulamasıdır.

(bkz: monarşi)

bugün cumhuriyet statüsündeki bir çok devlette resmi olarak böyle bir hüküm ya da yaptırım uygun değildir.

bazı islami tefsircilere göre 4 kadınla evlenmenin altındaki mantık islamiyeti daha çabuk homojen hale getirebilmek.
ammavelakin günümüz suudi zihniyeti bunu erkeğin güç temsili olan şehvetine uygulamaktadır. örneğin; eşinin sayısı kadar itibarsın!

(bkz: allah ın adam kayırmak için uygulattırdığı monarşi)
isyankarmuhabir
kadınların dordunun de biririnden haberi yoksa bir erkek icin super macera adrenalin dozu yuksek bir hayattır. eger yakalanmadan boyle yasayabiliyorsa kendisine master yoda ünvanını sozluk erkekleri adına takdim ediyorum.
sipsi
kadınların dördünün de birbirinden haberi yoksa master yoda olabilecek kadar yaşayamayacak insan. o kadar aksiyona can mı dayanır? sözlerimin aksine yaşamayı başarabilirse 90’ından sonra 5. kadın ben olacağım, buradan da söz veriyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol