kenan evren in yargılanması

independence
12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu insanlarda boyle bir heves yaratti.

kenan evren ve darbeciler yargilanacak!

pek cok ki$i nedir ne degildir diye sorgulamaksizin sandiga gitti, tercihini evet yonunde kullandi, cunku kenan evren ve darbe yapan arkada$lari nihayet yarginin onune getirilebileceklerdi.

bu sabah itibari ile ulkenin pek cok $ehrinde hem kenan evren hem de darbeye kari$an diger arkada$lari hakkinda suc duyurularinda bulunuldu.

kenan evren’in yargilanabilmesi muhtemeldir $u andaki anayasal duzen icerisindeki durumda, ancak du$unulmesi gereken bir diger konu bu yargilanma safhasinin ne kadar surecegidir. davalar acilacak, deliller toplanacak, $ahitler dinlenecek, iddianame hazirlanacak, olacak da olacak. lan adamin tek ayagi zaten cukurda ve turkiye’de ki adalet mekanizmasinin hizi belli gidi$ati belli. bugun acilabilecek bir davanin kabulu ve iddianamsinin hazirlanmasi bile seneler alir. e bu durumda sen kimi yargiliyorsun, nasil yargiliyorsun? hadi dava yeti$ti, dava sonucu bile yeti$ti diyelim, o ya$taki bir adami nasil alip hapse koyuyorsun? ya$ haddinden yirtmaz mi bu adam?

yaziyorum buraya;

kenan evren bir $ekilde mahkum edilebilirse bile cezasini cekmek uzere yine korumalari e$liginde bodrum ya da marmariste ki evine yollanir cezasini cekmesi icin.

(bkz: ev hapsi)
gerzekparatoneri
yargılansın yargılanmasına da sırf o zamanlarda canın yandı diye ve sırf şimdi de kenan evren cezasını çeksin diye sandığa gidip evet demek de neyin nesi yahu? aradan çeyrek yüzyıl geçmiş bir kere. hem benzer ve güzide bir örneği necmettin erbakan’ın caanım villasındaki ev hapsi sayesinde görmedik mi biz? e malum ki şimdi kenan evren ömrü vefa eder de bir ceza alırsa, tıpkı erbakan gibi paşa paşa cezasını çekecek. zira yaşlı, yaşlandı. ihtilal sabahı televizyonlarda gördüğünüz o adam değil artık kendisi...
nerobianco
kendisini yargılamanın komple gereksiz olduğunu düşünmekteyim.. bu düşüncem yaptığını destekliyor ya da onaylıyorum anlamında değildir. bir sürü hastalık sahibi olması yaşının ileri olması yargılanmasının gereksizliğinin yeterli sebebidir. sanıyor musunuz ki intikam alınmak için yargılanacak? türkiyenin gündemini yine geçmişle meşgul ederlerken baştaki ’evetçi’ zihniyetin yapacaklarını örtbas etmenin daha güzel yordamı var mıdır sizce?

biz türk insanı geçmişte yaşamaktan kurtulup ileriye yönelmedikçe bizden bir cacık olmaz.. rahmetli büyük atatürk hep ileri görüşlüydü biz ise tam gaz geri vites!!
independence
yalan olmu$.

uzerinden gecen zaman olayin zaman a$imina ugramasina sebebiyet vermi$ ve ne kenan evren ne de hayattaki silah arkada$larinin yargilanmasi bu anlamda imkansiz hale gelmi$. cok $a$irtici. oysa erdogan ne kadar hevesliydi degil mi referandum sonucunda bu ki$ilerin yargilanmasina?

ulan arkada$, cok mal bir milletiz ya.
independence
mynet’in haberine gore ankara cumhuriyet ba$savcivekili huseyin goru$en, 12 eylul darbesi ile alakali kenan evren’in ifadesini almak uzere bugun ankara merkez orduevinde bulunan general lojmanlarina gitmi$. kenan evren’in saglik sorunlari sebebi ile ifadesinin evinde alinmasina karar verilmi$ti, bugun bu karar uygulanmakta. kenan evren’in avukati $unlari soylemi$;

"kenan evren in neyle suçlandığını bilmiyoruz."
independence
bir adim bile olsa atildi bu konuda ankara cumhuriyet ba$savciligi bir iddianame hazirladi ve 12. agir ceza mahkemesine gonderdi. iddianamede hem kenan evren icin hem de tahsin şahinkaya icin agirla$tirilmi$ muebbet hapis isteniyor;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19594055.asp
ahuramazda
adam gelmiş iki binyaşına...bu saatten sonra o cezayı alsa ne olur almasa ne olur?
sanki ceza alsa ,cezasını infaz edecekler! hırttan pırttan sebepler bulup,erbakan gibi evinde falan tutarlar en fazla.

ha,adalet sistemi için,emsaller için gerekli midir?evet gereklidir.
yargılanması,sembolik bile olsa,bir amaca hizmet ettiği için,adaletin ve insan haklarının ülkemizde kağnı ile de olsa bir arpa boyu yol aldığını görüp,bu adamın yol açtığı olaylardan fiziken veya manen zarar görmüş her vatandaş için ,evet yargılanmalıdır.

hatta kendisini bizzat savundursunlar ve bunu kamuoyunun bilgisine sunsunlar.neyi niye yaptığını biz de bilelim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol