kenan evren in yargılanması

independence
12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu insanlarda boyle bir heves yaratti.

kenan evren ve darbeciler yargilanacak!

pek cok ki$i nedir ne degildir diye sorgulamaksizin sandiga gitti, tercihini evet yonunde kullandi, cunku kenan evren ve darbe yapan arkada$lari nihayet yarginin onune getirilebileceklerdi.

bu sabah itibari ile ulkenin pek cok $ehrinde hem kenan evren hem de darbeye kari$an diger arkada$lari hakkinda suc duyurularinda bulunuldu.

kenan evren’in yargilanabilmesi muhtemeldir $u andaki anayasal duzen icerisindeki durumda, ancak du$unulmesi gereken bir diger konu bu yargilanma safhasinin ne kadar surecegidir. davalar acilacak, deliller toplanacak, $ahitler dinlenecek, iddianame hazirlanacak, olacak da olacak. lan adamin tek ayagi zaten cukurda ve turkiye’de ki adalet mekanizmasinin hizi belli gidi$ati belli. bugun acilabilecek bir davanin kabulu ve iddianamsinin hazirlanmasi bile seneler alir. e bu durumda sen kimi yargiliyorsun, nasil yargiliyorsun? hadi dava yeti$ti, dava sonucu bile yeti$ti diyelim, o ya$taki bir adami nasil alip hapse koyuyorsun? ya$ haddinden yirtmaz mi bu adam?

yaziyorum buraya;

kenan evren bir $ekilde mahkum edilebilirse bile cezasini cekmek uzere yine korumalari e$liginde bodrum ya da marmariste ki evine yollanir cezasini cekmesi icin.

(bkz: ev hapsi)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol