wikileaks

0 /
independence
amerikan ordusunun afganistan’da gercekle$tirdigi operasyonlar ile alakali 90 binden fazla raporu yayinlayarak amerikan hukumetini son derece zor bir duruma sokan site. raporlara gore afganistan’da ya$anan sivil kayip sayisi belirtilenden cok daha fazla ve amerikan istihbarati taliban’a resmen yardim eder durumda. pentagon raporlarin kaldirilmasi icin siteye baski yapiyor ama bu baski $imdilik sonucsuz kalimi$a benziyor.

http://www.wikileaks.org
independence
amerika’nin kimi gizli belgelerini aciklayacagini bildirdi. amerikan ba$kanindan tutun bakanlarina kadar herkesin gotu tutu$mu$ durumda ama du bakalim.
john maynard keynes
1.39 gb boyutunda bir torrent dosyasi yayinladilar. 2 saat icerisinde inecek gibi gozukuyor. dosyanin icersinde tabiiki de en cok washington hakkinda belge oldugu soylenirken, en ilginci ankara’nin sadece 99 belge gerisinde kalmasidir.


http://tinyurl.com/2a42584
independence
yayinlanan belgeler $urada turkcele$tirilerek sunulacakmi$;

http://friendfeed.com/wikileakstr

o degil de olm harbi buyuk bir olay lan bu. kimleri topun agzina koyacak belirsiz henuz.
nickten yana sansim yok
ekşi sözlük’te millet ingilizce linkler, bölümler verip duruyor. aq kaç kişi biliyor lan bu seviyede ingilizce. hırbo. bari çevirisini yap. ha hava olsun diye yapıyorsan bizim mağaalleye gel indiririz havanı. tamam mı koçum.

niye sinirlendim la böyle.
independence
bbc washingtondan canli yayin yaparken konu ile alakali, bizim haber kanallarinda kadin hastaliklari canli tarti$ma programinda irdeleniyor.

olm kadinlar zaten sizin $u duyarsizliginiz sebebi ile hastalaniyorlar lan? dunya calkalaniyor alo, bir haber yapin.
independence
cnn türk yayinlanan belgelerin ozetini altyazi ile geciyor $u dakikalarda. haberlerden birisine gore suudi arabistan amerika’dan iran’a saldirmasini istemi$ ve italya turkiye’nin bolgesinde super guc olmasindan endi$e duyuyormu$.
nickten yana sansim yok
düşen son bir bilgiye göre orqn 25 temmuz 2009 tarihinde nato boru hattına tecavüz etmeye kalkışmış. olaya el koyan bir grup cia ajanına da pis bir el hareketi çekmiş. olaydan sonra mezkûr ajanların nutkunun tutulduğu ve sıtkının sıyrıldığı da gelen haberler arasında.
independence
abd’li diplomatlara gore turkiye’nin ekseni doguya dogru kayiyormu$.

bunu anlamak icin wikileaks belgelerine zerre ihtiyac yoktu esasen. aylar once recep tayyip erdogan ba$liginda yazmi$tim ben bu durumu ve turkiye’nin gerek iran’a gerekse suriye’ye olan ani yakinla$masinin tedirginlik verici oldugunu da belirtmi$tim. amerikalilarla ayni du$uncedeymi$iz lan.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol