deniz baykal ın seks skandalı

0 /
independence
i$te onumuzdeki gunlerde ulkenin gundemini uzun uzun me$gul edecek bir konu.

bunu da gordum ya, artik ne desem bo$.

haberi once habervaktim com isimli internet sitesi yayinladi ancak daha sonra ya dogrulatamadiklari icin ya da tirstiklari icin yayindan kaldirdilar. habervaktim’de yer alan haberin screen shot’i elimizde;

http://img192.imageshack.us/img192/9426/habervaktim.jpg

habervaktim de haber yayindan kaldirildi ancak aktifhaber com isiml internet sitesinde halen duruyor;

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=287374

once montajdir lan o diye du$undum ancak gordum ki ortada montaj falan yok. tek temennim videoda gozuken ki$inin deniz baykal’a inanilmaz benzeyen birisinin tipki onun gibi giydirilerek bir $antaj malzemesi ortaya cikartilmasi ve bu oyunun da en kisa zamanda tespit edilmesidir. internet sitesinde bulunan habere gore videodaki kadin nesrin baytok ve yine ayni sitenin iddiasina gore baytok’un kocasi da o anda o evde.

tum bunlarin iddia oldugunu belirtmeden gecmek olmaz ve umudum bu iddianin asparagas olmasidir. aksi taktirde bu goruntuler deniz baykal’i rahatlikla koltugundan eder. hani koltugundan kalkmasi iyi bir $ey tabi ama bu $ekilde olmasi cok utandirici olur herkes icin.

edit: aktifhaber isimli internet sitesi de yayindan kaldirmi$ haberi. gece gece vurkac taktigi uyguluyor herhalde bu iki internet sitesi de. ortaya bir iftira atalim gerisi bizi ilgilendirmez amacli. yaziklar olsun bu insanlara be, bu kadar mi alcaklik olur.
independence
chp tarafindan konu ile alakali gazeteye dava acilmi$;

http://haber.gazetevatan.com/boyle-ahlaksizlik-olmaz/304351/1/gundem

ancak henuz deniz baykal’dan ses seda yok.
esrakesh
bir tweetin önünde saygıyla eğilmeme sebep vermiş olaydır.

ilgili tweet şu şekildedir:

"baykal’ın seks kaseti olduğuna inanmıyorum. bi adamın seks kaseti olabilmesi için iktidar lazım. muhterem şimdiye kadar hep muhalefetteydi."
independence
ba$ligi o $ekilde acmamin tek sebebi alakali haberin bu $ekilde verilmesidir. yoksa ne skandali, ne seksi miirim? milletin uckurunun derdi bizi mi geriyor da bizim haberimiz yok? adam kalkmi$ dunyada yuzmilyonlarca belki de milyarlarca insanin yaptigi bir $eyi yapmi$, evli olmadigi birisi ile yatmi$(eger goruntuler dogruysa). e bu bizi neden gerdi ki $imdi? milletin cinsel hayatinin hangi kademesinde gotumuze bir $eyler giriyor ki hemen skandal olarak isimlendiriverdik basit bir cinsel birle$meyi, kaldi ki ortada ne seks goruntusu var ne de ba$ka bir $ey. bir kadinin mahrem noktalari ve deniz baykal oldugu iddia edilen ki$inin coraplari var, seks falan yok yani.

eger bu durum bir siyasi partinin genel ba$kaninin ulkeyi yonetmesine yahut muhalefet yapmasina engel te$gil edecek bir durum olsaydi ve bu ki$i bunu bile bile boyle bir $ey yapsaydi, o durumda skandal olarak nitelendirilebilirdi zira kendisinin hareketi milyonlarca insani etkileyecekti. burda boyle bir durum yok, iki insan her ne yapmi$larsa yapmi$lar ve sonrasinda olay bitmi$. bizi zerre ilgilendiren bir durum yok ortada.

skandalinizi sikeyim.
independence
her $ey bir yana, gotuntudeki adam gercekten deniz baykal’mi$ fatih cekirge’ye gore, zira kendisini arami$ konu$mu$;

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14659177.asp?&hid=14659469
elma sekeriiii
$u zamanda patlak vermesinin bir anlamı vardır zannımca. böyle bir videonun bu günlerde ortaya çıkması size de garip gelmiyor mu? anayasa paketi oylanıyor; yüzlerce pkk haberi önümüze pi$irilip pi$irilip konuluyor. dikkatleri ba$ka yönleri ba$ka yönlere çekmek zamanıdır; değil mi?
prodigy
özele olan tecavüzden çok, görüntülerin konuşulması bence yanlış.
görüntüler aile kurumuna aykırı şeyler içeriyor ama görüntülerin internete sızdırılmasındaki zamanlamaya bakılınca, belli ki iktidar bel altı vuruyor.

bence kasedin içindekiler, özel hayata yapılan bu tecavüzün yanında masum kalıyor.
independence
goruntuler metacafe’ye webfatihi rumuzlu bir ki$i tarafindan yuklenmi$. webfatihi rumuzu da goruntuler yuklenmeden 1 saat kadar once kullanima acilmi$ ve daha sonra da ayni rumuzla siteye giri$ olmami$. $imdi adalet akanligi webfatihi rumuzlu ki$inin ip no’sunu tespit edebilmek icin metacafe yonetiminden yardim isteyecekmi$.

http://haber.mynet.com/detay/politika/kaset-iddiasinda-flas-gelisme/511153
skymen59
deniz baykal’ı siyaseten bitirme noktasına getiren skandal. konu ila alakalı bir yazımı sunuyorum.

baykal siyaseten bitmiştir.
deniz baykal ile mersin milletvekili nesrin baytok’un olduğu varsayılan görüntüler vakit gazetesi tarafından yayınlanınca kıyamet koptu. haberi duymuş ancak görüntüleri izlememiştim. yayından kaldırılan görüntüleri bir sitede bulup izleme olanağı buldum. görüntülerin baykal?a ait olup olmadığını bilmiyorum ancak, baykal?ın bir basın toplantısı ile tepki göstermemesi, baytok ve eşinin sessiz kalması kamuoyunda kasetin doğru olduğu intibaını güçlendirmektedir. baykal yerine chp kurmaylarının konuşması, olayı daha da esrarengiz hale getirmektedir. bir arkadaşımız inceledi, kaset gerçek değil açıklaması bilimden ve bilgisayar tekniğinden uzak bir açıklama olmuştur.
iki ergen kişinin ilişki içinde olması, nesrin hanımın eşinin ve deniz beyin eşinin sorunudur. toplumun bu konular ile midesinin kaldırılması, enerjisinin boşa harcanması gereksizdir. basın bu kepazeliği bir magazin konusu yapmaktan vazgeçmelidir.
ben kasetin doğru olduğunu var sayarak yorum yapıyorum. baykal’ın kiminle ne zaman ilişki yaşayacağı kendi bileceği iştir ancak, bu ilişkiyi yaşadığı şahsı milletvekili yapması affedilir bir durum değildir. politika, hizmet etmek için vardır. her ne kadar ülkemizde ikbal ve akçeli işlere daha kolay ulaşmak olarak algılansa da amaç, hizmettir. o halde bu hizmeti en iyi yapacak kişiler meclise girmeli, hizmet odaklı çalışmalarda bulunmalıdır. baykal’ın baytok’u milletvekili olarak meclise sokması, mersin bölgesinde özveri ile çalışan bir politikacının dışarıda kalması demektir. baykal, işte bu konuda affedilmez bir hata yapmıştır. hiç kimsenin sevgilisini türkiye büyük millet meclisi’ne sokmaya hakkı yoktur. bu nedenle baykal görevinden derhal istifa etmelidir.
aşağıdaki satırları da görüntülerin gerçek olmadığını varsayarak yazıyorum.
siyasetçilerin devre dışı bırakılması için bel altlarına vurmak, tüm dünyada görünen aşağılık bir eylemdir. kişinin özel hayatının isteği dışında ifşa edilmesi, kişilik haklarına açıkça saldırı ve haince bir linç davranışıdır. siyaset bir tarafa bırakılsın, kişilerin ailelerinin çevrelerinde düşürüldüğü durum insanlık dışıdır. politik hayatının sonlarına gelmiş bir siyasetçinin bu şekilde devre dışı bırakılma isteği vicdansızlıktır.
baykal’ın devre dışı bırakılması, kimlerin işine yararsa bu çirkin eylemi o merci tezgahlamıştır.
1- önümüzdeki referandumda baykal’ın, dolayısı ile chp’nin sesini kesmek akp’nin işine yarar.
2- mustafa sarıgül ile birlikte yürütülen gayri nizami propaganda, her ikisine de kan kaybettirdiği için akp aradan sıyrılır. (ankara’da belediye başkanlığı seçimlerinde gökçek’in rakibinin nasıl devre dışı bırakıldığı hatırlarda)
3- akp’den bıkan, iktidar alternatifi olarak chp’yi gören, ancak baykal ve sarıgül’den memnun olayan dış mihraklar bunu tezgahlamış olabilir.
4- chp kurultayı öncesi baykal’ı devre dışı bırakmak isteyen rakiplerinden biri yapmış olabilir.
yukarıdaki maddeler, köşe yazarları tarafından dile getirilen olasılıklardır. her ne şekilde olursa olsun baykal’ın moral motivasyonu, chp’nin kamuoyu önünde düştüğü zor durum baykal’ın partinin başında kalmasını zora sokmştur. deniz baykal muhtemelen pazartesi günü bir açıklama yapacak ve bu konu hakkında yüz yüze konuşacaktır. ancak gördüğüm kadarı ile baykal siyaseten bitmiştir. bu ülke için bir kayıptır ancak bu kaybın chp’yi ilerletme, iktidara taşıma ihtimali de vardır. baykal, chp’nin zaman içinde daha fazla yıpranacağını göreceği için istifa edecektir diye düşünüyorum.
dostlukla.


0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol