bilgi sözlük te nesil kavramının kaldırılması

independence
malumunuz bilgi sozluk’te sene icerisinde yahut iki sene icerisinde bir kere nesil degi$imi yapilmaktaydi. 1. nesil, 2. nesil, ..... ve son olarak da 5. nesil. nesil kavrami artik askerlikteki tertip usulune donmu$ gibi geliyor bana ve nesil kavraminin kaldirilmasi konusunda kimi du$uncelere sahibim. bu baglamda 1. nesil ile 5. nesil ayrimi sadece kimler var butonu icerisinde yer alan yukaridan a$agiya siralamalarda etkili olacak, ba$ka bir etkisi olmayacak. ote yandan bunun teknik anlamda sozluge de kesinlikle faydasi olacaktir.

bu $imdilik bir du$unce, kodlama anlaminda hicbir sikinti yok, 1 saat icerisinde yeni sisteme gecilebilir ancak yine de "ben du$undum oyleyse olacak" hareketinden ziyade yazarlarin da bu konudaki tepkileri ve du$unceleri yuksek onem ta$imaktadir. bu baglamda yazarlarimiz da bu konu ile alakali du$uncelerini bu ba$lik altinda belirtebilirlerse bir sonuca ula$abiliriz.

not: nesil kavraminin kaldirilmasinin ardindan kimler var bolumunde sadece jedi ve moderatorlerin yaninda unvanlari yazili olacak, nesil turu yazilar hepten kaldirilacak.
instrument
sözlükte nesil kavramı sözlüğün kaç yıldır ayakta kaldığının ve kalmaya devam edeceğinin bir kanıtıdır. bilgi sözlük içinde hiç bir zaman nesiller arasında rekabet, çekişme, çekememezlik, sen yenisin, buralar eskiden dutluktu, siz geldiniz bozuldu, biz daha iyi yazarız, benim entrylerim daha çok, benim puanım daha çok vb. hiç bir olayın yaşandığına şahit olmadım. o yüzden 6. nesil gelsin bir an önce.

öperim saygılar. böyle devam.

(bkz: 6 ıncı nesile öpücük yollayan 4 üncü nesil)
esrakesh
"...bunun teknik anlamda sozluge de kesinlikle faydasi olacaktir."
cümlesinden sebep -nedir bu teknik katkı bilemesem de- desteklediğim uygulamadır.
mad
ekşi sözlük kıvamında bi’hareket. nesiller arasındaki sıfatları kaldırarak "yae bu yeniler çok sikko, sıçıyorlar sözlüğün içine" minvalinde şeyler oluyor idi. onu kaldırmak için yapılmış bi’uygulama olabilir.

gelgelim bilgi sözlüğe. değişmesinin pek bi’fark yaratacağını düşünmüyorum zira bilgi sözlükteki total yazar ve total giriş yapan kişi sayısı belli. önemli olan tek nokta bundan sonra yapılacak olan yazar alımlarında nesil değişikliğine gidilmeyecek olması olur. zaten nesil değişimi olduğu anda da yeni nesil -ki bu 6.nesil olacaktı- pek fazla bulunmayacak idi. bu da diğer nesiller arasında da görülen az kişi sayısıyla saçma bi’hal ortaya çıkacaktı, tek iyi yanı bunun kalkmış olacağıdır diye düşünmekteyim. öyle deli gibi üzerinde kafa yormadım yani. bi’anda böyledir diye sallayıverdim.

yani bu yeni uygulanabilecek aşama, olsa da olur olmasa da olur. ama genelde böyle yenilikler olur. bakmışsın tırt bi’şey kalkar gider. eğer ki bu yapılacaksa kaldırılacak bi’durumu olmaz. yapılmayacaksa da boş yere mi konuştum lan burada?

son bir kez;

nesil mi? nesil ne arar la sözlükte?
nickten yana sansim yok
jedinin gençleşme politikalarından sadece biri. yeni nesil kendisine amca gözüyle baktığı için böyle bir uygulamaya gitme kararı almış olmalı. yarın karşımıza harley motor alıp deri montla karşımıza çıkmasa bari.

(bkz: andropoz)
atacamadesert
loriginedumonde, italiano20 gezdim hele hele yar yar
tam on tane entry girdim hele hele yar yar
aday oldum çömez oldum
gül yüzünü görmeye geldim
kalk gidelim küheylan uçalım gayri bilgi mize varalım gayri
kalk gidelim küheylan uçalım gayri bilgi mize varalım gayri

googleınde pek çok gezdim hele hele yar yar
facebookunda dolandım hele hele yar yar
5. nesin bilgicim
gül yüzünü görmeye geldim
kalk gidelim küheylan uçalım gayri entry mizi girelim gayri
kalk gidelim küheylan uçalım gayri başlıkları açalım gayri

jedisinden bilgicinden hele hele yar yar
fayda gelmez bey kızından hele hele yar yar
barış böyle belledi bir çaldı binbir söyledi
siz de böyle söyleyin haydi
kalk gidelim küheylan uçalım gayri
sen bana dön ben sana gayri
kalk gidelim küheylan uçalım gayri kendimize varalım gayri
kalk gidelim küheylan uçalım gayri evimize dönelim gayri
elma sekeriiii
daha önce ben 2.nesilim sen sus lan çömez 5. nesil euheuahuah $eklinde bir tavır görmedigim için, nesiller arası bir çatı$manın ya da ben seni ezerim tutumunda bir davranı$ın söz konusu dahi edilemeyecegini dü$ünmekteyim.

yani nesil kavramının kaldırılması durumu olsa da olur olmasa da.

ha derseniz ki sözlüge e$itlik getiricez bu $ekilde, olayın bu yönünü de atlamak haksızlık olacaktır.

$ahsım adına her yol paris’tir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol