türkiye nin karanlık günlere doğru gidişi

independence
turkiye oyle kotu gunler geciriyor ve bu duruma oyle sessiz kaliniyor ve hatta sanki destekleniyor ki, nasil bu duruma geldik aklim almiyor alamiyor.

dolapdere’de bir grup insan dtp nin kapatilmasini protesto etmek icin izinsiz gosteri yapiyor, dolapdere halkindan birisi elindeki kuru siki silahi cekerek kalabaliga dogru ate$ ediyor. gozaltina alinan ki$i daha sonra serbest birakiliyor ve televizyoncularin sordugu "neden yaptiniz?" sorusuna $u $ekilde cevap veriyor.

birileri geldi yanima, kuru siki silahi verdi 500tl de para verdi ben de sıktım silahi. sen gel sen de ki $uraya sikacaksin, ver 500tl yine yaparim.

peki bu gerginlikte olacak $ey mi bu? diyen gazetecilere de aynen $unu soyluyor;

bana ne gerginlikten, ben cebime bakarim. ver 500 lira senin icin de yapayim.

tarih 15 agustos 2009, yer mu$’un bulanik ilcesi.

dtp nin kapatilmasina kar$i bir grup insan izinsiz yuruyu$ duzenliyor ve ilce esnafindan birisi elindeki kala$ikofu cikartip kalabaliga ate$ ediyor.

sonuc: 2 can kaybi 10 yarali(kimi kaynaklara gore yarali sayisi 6)

(bkz: 15 aralik 2009 mu$ olaylari)

ben ulkenin bu halini 12 eylul oncesinde hatirliyorum bir de $imdilerde. insanlar ne hale getirilmi$lerse gozlerini kirpmadan can aliyorlar, 500lira kar$iliginda olasi her turlu eylemi goze alarak kalabaliklara silah dogrultuyorlar.

ba$lik karanlik, icerdigi yazilar karanlik evet ama yazik ki gercek. toplum bilincli bir $ekilde karanliga goturuluyor, ulkenin uzerinde kimi karanlik oyunlar oynaniyor ve ne yazik ki bu oyunlarin sonucunda piyonlar da bizler oluyoruz, oyuncular kazaniyor.

bak sevgili okuyucu, ya$in kac bilmiyorum ama icimizden kimileri bu karanlik gunleri daha once de gordu. taranan kagvehaneler, sokaklarda kalabaliga dogrultulan namlular, yerlerde uzerine gazete kagitlari ortulen cesetler, sag sol cati$malari, universitelerin icerisinde meydana gelen ölümlü kavgalar ve daha neler neler. yabanci degiliz bu tur karanlik gunlere, oyunlara.

o zamanlara gore en buyuk avantajimiz bugun daha bilincli olu$umuzdu. o zamanlarda gozlerimiz kör kulaklarimiz sagirdi. kim ne soylese inanir, kim ne soylese dinler oyle yorumlardik, oysa $imdi cok daha bilincliyiz, $imdi karar mekanizmamiz cok daha geli$mi$. $imdi piyon olmak yerine oyuncu olabilecek durumdayiz.

piyon olma, kendini kullandirtma, illa bu oyunda bir rol ustleneceksen aklini kullan karar mekanizmani kullan ve oyuncu ol, oynanan olma. cok boktan gunlere dogru cok hizli adimlarla ilerliyoruz, don geri o yoldan, o yol iyi bir yol degil, sonu kapkaranlik, soguk, ucurum. du$me oradan, birlikte yurudugun insanlari da du$urme.
iodes
doğrudur.
eğer bi ülkede kapatılan bir parti aynı kişilerce göz göre göre gözümüze soka soka tekrar a çı la bi li yor sa;
ve aynı ülke bu gün bi çaycıdan bile sabıka kaydı isteyip bu parti açanların geçmişiyle ilgilenmiyorsa,
okumak için o ülkede üstüne para ödeniyorsa,
para olmadan okunamıyorsa.
ülkenin güneyinde iş, sosyal yaşam geliştirilmiyor; bazı vatan hainlerinin bundan istifade edip gençlerin aklını parayla çelip dağa çıkarmasına müsade ediyorsa,
küçücük çocukları 1 ytl ye (polise taş atma pahasına) muhtaç ediyorsa
sizce de bu gidiş normal değil mi ?
emma the gold one
sorumluları eski karanlık günlerinin hesabını vermediği müddetçe kaçınılmazdır. insanlar aç olduğu müddetçe ideolojik fikirleri olmamakta- olamamakta- bu sebepten de kendileri mantıkla, aklı selimle yatıştırılamamaktadır.

’’türk kürt kardeştir’’ derken birileri, öbürünün gördüğü 36 ay taksitle aldığı sikindirik arabasının gözlerinin önünde yakıldığıysa buna inanması imkansızdır.

yine ’’ayrılık çıkarmayın bölücülük yapmayın hepimiz kardeşiz’’ kelamını duyan kürtler de bu söylemlerin zıddı eylemleri doğduklarından beri ailelerinden dinliyor, etraflarında görüyor oldukları için ortak zemine çekilebilmeleri imkansızdır.

eeee türk istikbalinin evladı? ahval bu şerait bu. vazifen belli. dahili harici bedhahlar kıçıyla gülerek izliyor halini. sen daha ugg peşindesin?
nickten yana sansim yok
bıraktırılmak istenen intiba o. zaten azıcık ümitvâr olsak ne güzel şeyler olacak da... çok çok eminim ki bu başlığı okuyanların yüzde sekseni benimle aynı fikirde değil. meramım da o değil zaten. herkes ümitvâr olsun yeter benim için. yani meramım, ümit!

bu muameleyi bazılarından gördüm ben; "her şey inşallah çok güzel olacak" dediğim zaman salak muamelesini, "hâlâ görmüyor musun olanları" muamelesini... ben en salaklığımla ve en körlüğümle tekrar söylüyorum:

her şey inşallah çok güzel olacak!

mehmet akif’ten de bir alıntı yaparak noktamızı koyalım...

"ye’s öyle bataktır ki; düşersen boğulursun.
ümmîde sarıl sımsıkı, seyret ne olursun!"


şiirin tamamı için;

#775961
independence
bu gidi$atin durabilmesi icin once bireylerin akillanmasi, akabinde de super acil bir erken secim $arttir.

ama bu konuda da sorunlarim var benim.

diyelim ki erken secim kapida, super, laylaylom. e kimi secicez lan? hadi akp’yi eledik de chp’yi mi sececegiz yoksa elinde idam ilmegi ile meydan meydan dola$an devlet bahceli’nin partisi mhp’yi mi?

iki uc boklu degnek diye buna denir tamamen.
trouble
yunanistanda mali acik 7.8 milyar dolar adamlar batıyor.
türkiyede bugun acıklanan rakamlarla 8.1 milyar dolar biz mutluyuz.
gidişat karanlıkmı değilmi bilmem ama durum yeterince karanlık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol