sahibinden.com

independence
her $eyin ilk sahibinden satildigi bir internet sitesi. son derece de koklu bir site ama "aradiginiz her$ey burada!" sloganlasri sebebi ile sogudum kendilerinden.

her$ey ne demek hocam, her$ey?

(bkz: her $ey ayri yazilir)

http://www.sahibinden.com
elma sekeriiii
gittigidiyor.com’a alternatif olan sitedir.

gittigidiyor’da ilan verenler belirli bir miktar komisyon ödemek zorundadırlar sanıyorum. ancak sahibinden’de satılıga çıkarılan e$yalar için herhangi bir ödeme yapmak zorunlulugu yoktur.
sanırım diyorum, emin degilim.

sahibinden.com’dan alı$veri$imi ilan veren ki$iyle telefonda görü$erek hallettim. söz konusu alı$ veri$ bittikten sonra, sitede ilan için satıldı ibaresi belirmi$ti.
hayır ortada kredi kartıyla yapılan bir alı$ veri$ yoktu, bunu sepete at $eklinde de olmadı olay.
eger öyleyse gittigidiyor’dan daha karlı.

ancak ödeme güvenligi söz konusu oldugunda gitti gidiyor’un üzerine tanımam.
independence
ilan ayirt ediyorlar, cok ayip bu.

misal dun "piranha cemil’i uzulerek de olsa satiyorum" icerikli bir ilan vermi$tim, icerigi $u $ekildeydi;


"cok sevgili dostum piranha cemil’i uzulerek de olsa satmak zorundayim, ak$am arkada$larla aleme gidicez ama para yok cepte, kirayi da odeyemedim zaten, iflas ettim ben sanirim ama henuz bundan haberim yok.

piranha cemil cok sessiz sakin bir baliktir, hic gurultusu yoktur. son derece titizdir, sagi solu alsa kirletmez. ak$amci degildir, alemlerde gozu yoktur, bir kere olsun icip sagi solu dagittigina denk gelmedim ben. tek kotu ozelligi vardir, tadi guzel degildir. bunun piranha munevver diye bir kuzeni vardi, gozu hep di$arilardaydi hatunun, bir gun sinirli bir animda pi$irip yedim ama pi$man oldum tabi sonra, hem tadi guzel degildi hem de piranha cemil’e buyuk ayip oldu, uzun zaman yuzume bakmadi.


satin alacak ki$inin ozellikle beslenmesine dikkat etmesi lazim, misal sizi cok severse, benimserse parmaginizi yiyebiliyor keranaci. $u anda bu yazilari tek parmakla yaziyorsam tek sebebi kadim dostum piranha cemil’dir. gunde 3 kilo taze et yer, bayatsa yemez, oyle de narindir $erefsiz. su icmez bak, su vermeyin bo$ yere, cok denedim icmedi, garip tabi. kediniz varsa yakla$tirmayin, kedi cemil’i yiyeyim derken kurban olabilir, sonra yok efendim ben bilmiyordum ben duymadim ben gormedim olmasin.

satin alacak arkada$a $imdiden hayirli olsun demek isterim, dedim."

sen kalk bu ilani "yayınlamak istediğiniz ilan içerik olarak sahibinden.com kriterlerine uymamaktadır." sebebi ile askiya al. ya arkada$im, ben acil ihtiyactan oturu sevgili dostum piranha cemil’i satmak istiyorum, satmaliyim, her gun 3 kilo et yiyor $erefsiz ocagima incir agaci dikildi, sen neden mani oluyorsun bana?

hic yaki$tiramadim kendilerine bu ayrimciligi, yanli$ bir zihniyet bu.
biskuvit
gittigidiyor’a altarnatif olmasına rağmen boynuz-kulak ikileminden galip gelen, daha fazla ilana, daha fazla satıy oranına ve site aracılıksız satmaya müsade eden beleş site.
independence
sagda solda okuduguma gore, bugun search kisminda yapilan bir hata sebebi ile congif dosyasi hepten gozukur olmu$. ama hata oyle boyle degil, ftp $ifrelerine kadar her $ey herkesin gozu onunde. hataya sebep veren kod yazilimi ise hatanin varligindan daha sacma.

<?php ile ba$lamasi gereken php tagi a?php $eklinde ba$lami$, e haliyle kod da cali$mayip kendini aleni $ekilde kullaniciya $ak diye if$a etmi$.

lan koskoca sahibinden.com da boyle bir hata olur mu diye du$undum once, oluyormu$ diyerek uzatmadim i$lerime baktim. biz oyle bir hata yapsak tefe koyarlardi bizi. vay arkada$.
independence
sahibinden sifir helikopter bile satiliyor bu sitede;

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22244773.asp

not: ilana baktim ama sanirim yayindan kaldirilmi$.
yumurtagibicocuk
hakkinda her ne kadar kotuleyenler cogunlukta olsa da bu gunlerde, bazi platformlarda; yine de kutudan hiyar cikmasi, banka hesabinin bosaltilmasi, etc korkusu yasatmayan sitedir nacizane.

allahsizlar 20.000 tl' ye canon mu olur?

(bkz: üzdü)
hmmmmmtmmcnm
sadık kullanıcısı olduğum, bana ödül vermesi gereken site. tanıdığım başka kimsenin sık kullanılanlarının başında sahibinden.com yok. en büyük zevkim satın alamayacağım evlere bakmak.
herkonudafikrimvar
özellikle galerici esnafı canından bezdirmiş site. geçenlerde artan fiyatlardan dolayı galericiler protesto etmişti. bir sanal galeri için aylık 1000 tl den fazla para talep eden site.
independence
diyelim ki ikinci el bir araba almaya hallendiniz, girdiniz siteye begendiniz bir kac tane, almayin arkadasim, hemen almayin. ekleyin o arabalari favorilerinize, bekleyin bir kac gun. adamlar patir patir fiyat dusuruyorlar, dusen fiyatlar da mailinize geliyor zaten "favori ilaninizin fiyati dusmustur" diye. eger asiri uygun fiyatli ve asiri ragbet goren bir seciminiz yoksa o fiyat dusecektir.
chiafi
bugüne kadar yaptığım hiçbir alışveriş den pişman olmadığım site. mağaza adı altında dolandırıcılık yapanları da engellerseler eğer çok daha iyi olabilir. son olarak pazarlık yapmadan alışveriş yapmayın ilan sahipleri çok uçuk fiyatlara çok garip indirimler yapabiliyor.
herkonudafikrimvar
yılda 2 kere ücretsiz ilan verme hakkım varmış. hakkım dolmuş. minimum ilan parası 64 TL. o da 1 ay..
yuh diyorum. mecbur ilan verdim ve şıp diye satacağım şeyi sattım. ama bu, yapılan şerefsizliği haklı çıkarmaz
ayrıca araba galerisi olan bir yakınımdan duydum ki, galerilerden ayda 350 TL haraç kesiyormuş
jimcarrey
söz konusu ikinci el araba olduğunda, satıcılar direkt fiyatı abartı yüksek yazıyor. o fiyata satılmayacağını da biliyor çoğu. ama ne yaparsın, ilan arıyorsan mutlaka uğruyorsun buraya da.

boş zamanlarda dolaşması da zevklidir.
kolamolayok
Önceleri kiralık ev ararken baktığım, şimdilerdeyse cep telefonu gibi elektronik ürünler için de sıklıkla uğradığım sitedir.

Her ne kadar fiyatlarını abartı bulsam da piyasayı şekillendirdiğini düşünüyorum. Burada mağazası olan da olmayan da fiyat belirlerken buraya bakıyordur sanırım.

Ilan veren emsallerine bakıp kendininki daha çok değerli ve daha fazlasını hak ediyor diye düşünülüyor olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol