hakkari de polis silahi ile hastanelik olan çocuk

independence
tarih 23 nisan 2009..

hani $u tum dunyada sadece ulkemizde kutlanilan bir bayram var ya, 23 nisan ulusal egemenlik ve cocuk bayrami, o gun i$te.

yer hakkari. dtp’ye yapilan polis operasyonlari hakkari’de bulunan dtp taraftarlari tarafindan protesto ediliyor. eh herkes tarafindan malum, dtp denildigi zaman i$in icerisinde ba$ aktor pkk’dir ve pkk’nin da en etkin savunma silahi hicbir $eyden haberi olmayan cocuklardir.

durum ayni durum. ba$ta provake edilen cocuklar var ve polislere ta$ atiyorlar.

14 ya$inda bir cocuk, sadece 14 ya$inda. bir polis tarafindan arkasindan habersizce yakalaniyor, polisin elinde otomatik tufek, agir, metal. polis cocugun kafasina ve vucudunun ce$itli yerlerine tufegin dipcigi ile defalarca, defalarca, defalarca vuruyor. cocuk henuz 14 ya$inda, celimsiz, zengin akranlari gibi beslenememi$, uflesen zaten yere yikilmaya hazir bir hayat ya$iyor. kafasina ve vucuduna inen otomatik tufek dipcigi darbeleri cocugu bir anda yere yigiyor. saldiriyi yapan polis diger polis arkada$ini cocugun yanina yolluyor "bak bakalim ya$iyor mu" diye, diger polis cocugun yanina gidiyor ve cocugun kipirdamadigini gorunce hemen oradan ayriliyor. suca i$tirak.

polisler cocugun yanindan ayrilir ayrilmaz basin mensuplari cocugu hastaneye kaldiriyorlar, cocuk yogun bakima aliniyor, cok $ukur ki hayati tehlikeyi atlatiyor. vah$etin videosu da hafizalarimiza kaziniyor.

http://tinyurl.com/crgggs

not: bu vah$eti uygulayan polis aciga alinmi$ ve hakkinda soru$turma ba$latilmi$.
elma sekeriiii
türk polisinin agzı salyalı bir $ekilde olaya böyle müdahale etmesi çok vahim sonuclar doguracaktır.

insanlar bir kürt cocuguna bunun yapıldıgını gördüklerinde türklere saydırıcaklar, o polisin kendini ve de haddini cok a$acaktır bu durum. daha da cok di$ bileyen cıkacaktır kar$ımıza, türklerden nefret eden. o cocugun anası babası türklerden hayatıları boyunca nefret edecekler. asimilasyona ugradıgını dü$ünen bir cok insan daha da fazla bilenip isyana te$vik olacak.
yürüy$ler olacak, dtp mitinglerinde bu olayı kendine malzeme edecektir.

bu olayın ardı kesilmeyecektir. bunu da $u sözlerden anlarız zaten:

uygaryeni (19 hours ago) show hide marked as spam reply

..kürt ulusunun..yok sayılmışlığın,sömürülmüşlüğün ve asimile edilmişliğin sona ereceği günlerin habercisidir..bunlar bir varoluşun hikayesidir kanla çizilen..tüm emperyalizme rağmen bir çocuğun bir halkın iradesi olması anlamına gelmektedir bu...çığlıktır,ki celladını bile ürküten bir çığlık...kan kendi rengini gösteriyor ve bu bir doğumun acılı sancısıdır..
elma sekeriiii
o degil de videonun altındaki yorumları okuyunca insan korkuyor.pkk lılar da gelip oraya yazmı$lardır. intikam diye yırtınan bi dolu insan var.

toplumumuz ikiye bölünmü$tür. bu bir insanlık dramıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol