hakkari de polis silahi ile hastanelik olan çocuk

independence
tarih 23 nisan 2009..

hani $u tum dunyada sadece ulkemizde kutlanilan bir bayram var ya, 23 nisan ulusal egemenlik ve cocuk bayrami, o gun i$te.

yer hakkari. dtp’ye yapilan polis operasyonlari hakkari’de bulunan dtp taraftarlari tarafindan protesto ediliyor. eh herkes tarafindan malum, dtp denildigi zaman i$in icerisinde ba$ aktor pkk’dir ve pkk’nin da en etkin savunma silahi hicbir $eyden haberi olmayan cocuklardir.

durum ayni durum. ba$ta provake edilen cocuklar var ve polislere ta$ atiyorlar.

14 ya$inda bir cocuk, sadece 14 ya$inda. bir polis tarafindan arkasindan habersizce yakalaniyor, polisin elinde otomatik tufek, agir, metal. polis cocugun kafasina ve vucudunun ce$itli yerlerine tufegin dipcigi ile defalarca, defalarca, defalarca vuruyor. cocuk henuz 14 ya$inda, celimsiz, zengin akranlari gibi beslenememi$, uflesen zaten yere yikilmaya hazir bir hayat ya$iyor. kafasina ve vucuduna inen otomatik tufek dipcigi darbeleri cocugu bir anda yere yigiyor. saldiriyi yapan polis diger polis arkada$ini cocugun yanina yolluyor "bak bakalim ya$iyor mu" diye, diger polis cocugun yanina gidiyor ve cocugun kipirdamadigini gorunce hemen oradan ayriliyor. suca i$tirak.

polisler cocugun yanindan ayrilir ayrilmaz basin mensuplari cocugu hastaneye kaldiriyorlar, cocuk yogun bakima aliniyor, cok $ukur ki hayati tehlikeyi atlatiyor. vah$etin videosu da hafizalarimiza kaziniyor.

http://tinyurl.com/crgggs

not: bu vah$eti uygulayan polis aciga alinmi$ ve hakkinda soru$turma ba$latilmi$.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol