recep ivedik 2

mitili
osuruğa, geğiriğe gülen bir millet olduğumuz için "başarılı" sayılan filmin devamı. bir boka benzemeyecek yine eminim.
derinyesil
recep ivedik filmiyle ilgili cok kisiden ’’ sinemadan ziyade evde arkadaslarla izlenesi film ’’ yorumunu duyduktan sonra ilki kadar yuksek gise basarasi gosteremeyecegini dusundugum film
superkahraman
sevgili şahanın recep ivedik projesi ve bu projeye bakış açısı ile ilgili duyulması gereken tek rahatsızlık şudur.

"kolay yoldan para kazanma ve bunu projeye ait gelecek nesiller için de devam ettirmek"

çünkü bu bir sömürüdür. sinema adına içinde hiç bir emeğin olmadığı bir projeden katır yüküyle para kazanmak biz izleyicilere karşı büyük bir ayıptır.

buna rağmen henüz herşey için geç olmadığını düşünüyorum. sayın şahan ri projelerinde kazandığı bu katır yükü paraları aynı projenin 3. filmi için bir yatırım olarak değerlendirebilir.

neden olmasın? 3. filmde gayet derinlik kazanmış ve karikatür havasından sıyrılmış gerçek bir recep ivedik yaratılabilir, karakter için ustaca hazırlanmış gerçek problemler ortaya konabilir, karakterin bu problemler karşısında verdiği seçimler ile varoluşuna anlam kazandırılabilir, sinematografi, oyunculuk, kurgu, senaryo, yönetmenlik ...vs ile belli bir olgunluğa ulaşmış, the big lebowski kalitesinde bir filmle bile yarışabilecek bir ürün ortaya çıkartılabilir. bütün mesele doğru seçimi yapmak galiba.

hem böylelikle sevgili şahan internet ortamında ki tüm sözlük ve klonlarında kendisi ile ilgili olarak yapılan ağır eleştirilere cevabını da işi ile vermiş olabilir. ama bu olmadığı sürece diyorum ki bütün eleştirileri hakediyosun sevgili şahan
elma sekeriiii
ilk filminde sıçramı$ olan $ahan’ın ikinci filminde sıçı$ıdır bu proje.

filmdeki nine tüm olayı kotarmı$tır. gercekten bu filmi izlenebilir kılan ki$i bu nine olmu$tur cünkü $ahan’ın esprileri cok uzun ve gereksiz kalmı$tır bu filmde.

ilk filmi onun ilk göz agrısıydı ve cok ugra$mı$tı. medyadan takip edebiliyorduk heyecanını. ikinci filmi ilkinin aksine tamamen para kazanmak ugruna gibi görünmektedir zira filmde ivedigin sürekli esprileri uzatıp "hadi siz bu salak $eylere de gülersiniz" imajı bunu simgelemekte.

olmamı$. 3. mü?
hayır beklemiyoruz.


sinemaya para verilip izlenesi bir tonu yoktur.
elma sekeriiii
---diyaloglar---

nine: o sandık...
recep: evet nine?
nine: o sandık var ya recep!
recep: noolmu$ sandıga nine??

dııtttt

recep: aha ninem öldüüü! niiinee! ninee niineee!
nine: ayh... o sandık recep...
recep: nolmu$ sandıga nine?
nine: sandık...


dııtttt

recep: aha yine gitti ninem! nineee ninee!
nine: ayh... recep!
recep: ya yeter nine noolmu$ sandıga cümlenin sonunu getir ya!
nine: o sandık senin götüne girsin!

dııtttt

recep: aha küfür etti de gitti ninem ya!
---diyaloglar---
entryyazanmasumbilgic
14 şubatta sevgilinizle sinemaya gitmek isterseniz karsınıza cıkacak alternatif filmler arasında yer almaktadır hatta sinemalar bu filme yogunluk olacagından cok salonlu sinemalarda 2 hatta 3 salonda gösterimi olacaktır tek veya 2 salonu olan sinemalarda ise bir salonu bu filme aitti yani 14 şubatta sinema out yeme içme mekan in.
akhillius
evet burdan anlaşılıyor ki sayın şekeriiii filmi izlemiş bulunmakta. ve izlemeyenlere anlatma girişiminde bulunmakta. saol. evet.
mitili
ilki gibi her acıdan bombok bir film.

"en cok izlenen turk filmi" saklabanlık, osuruk ve boktan esprilerle dolu, sadece para icin yapılmıs bir film olmamalı. olmamalı arkadasım.
serpensortia
arkadaşlarımın zoruyla gittiğim, yarısında uyuyakaldığım, yanımda oturan arkadaşın dirseğini böğrüme geçirmesi ile uyandığım, tam bir vakit kaybı olduğunu düşündüğüm film. paraya yanmıyorum o kadar, çünkü arkadaşlar ısmarladı.
independence
adim gibi biliyorum ki bu filmin senaryosu ve her $eyi yonetmen "motor!" dedikten sonra studyoda yazilmaya ba$lanmi$, ba$ka turlu bu filmi aklayabilecek hicbir $ey yok. sanat anlaminda zaten bir beklentim yoktu ama en azindan mizah adina bir beklentim olu$mu$tu icimde gizliden gizliye, o da elimde patladi. $ahan gokbakar’i bugune kadar yeraldigi hicbir $eyde ba$arili bulmami$tim, bu film bu du$uncelerimde ne kadar hakli oldugumu bir kere daha gosterdi bana. filmi merakimdan yahut istegimden degil, hakkinda yapilan ele$tirileri anlayabilmek adina izledim, izlerken kaybettigim zamana uzuldum.

bundan sonra $ahan gokbakar’i filmlerde degil kapiya pizza servisi yapan motorsikletlerin uzerinde gormek ister bu deli gonul. hem kendi adima, hem de turk sinemasi adina.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol