vatanini sırtından bıçaklamaya meraklı aydınlar

independence
hepsi degilse bile vardir boyleleri, gerci her toplumda vardir curuk elmalar ama o toplumlarda o curuk elmalara aydin denmez. i$te bizim farkimiz burada ba$liyor, biz iki satir yazi yazan, uc dort kitap okuyan kimi gorsek aydin yaftasini yapi$tiriveriyoruz. e sonra ne oluyor? aydin etiketi ile etiketlenen birey bulutlarda geziniyor, nerede oldugunu kim oldugunu unutuyor ve nerede extreme bir olay varsa tav$an gibi o olayin uzerine zipliyor. kimisi de kalkip ermenilerden zamaninda cektikleri sikintilar sebebi ile ozur diliyor. yahu sen harbi aydinsan turkiye’de ya$ayan ermeni vatanda$larimizdan, hayat pahaliligi sebebi ile ozur dilesene? bu topraklarda bu ulkenin vatanda$lari olmalarina ragmen insanca bir ya$am suremedikleri icin ozur dilesene. ama bunu sadece ermenilerden dilemeyeceksiz, bizlerden de dileyeceksin. eh bu durum senin agirina gider ama, bir turkten ozur dilemek senin aydinligina ters her $eyden once. muhakkak ya fransiz ya ingiliz ya amerikali falan olacak ki $anin yurusun, cnn de falan haber olabil boylelikle.

hayir benim esas anlamadigim $u. atalarin falan mi gelip sana anlatti bu soykirimi, sen de herkesin okudugu kitaplari okumadin mi, sen de herkesin faydalandigi metinlerden faydalanmadin mi. neden ba$kalarina gore bu sadece bir iddia iken senin icin ozur dilenmesi gereken tarihi bir hata oluyor? ayrica sen kimsin arkada$im? nasil turkiye cumhuriyetinin itibarini sarsmaya yonelik cali$malar icerisinde bulunabiliyorsun bu topraklarda dogup bu topraklarda egitim alip yine bu topraklarda sana bilmemkac beden buyuk gelen aydin kelimesi ile etiketlenmi$ olmana ragmen?

madem ki ozur dilemek bu kadar ayaga du$tu, eksik kalmayayim.

tum turk halkindan hem kendileri hem de benim adima ozur dilerim, boyle insanlara aydin etiketini yapi$tirdigimiz icin. kaybolmayin bir yere, yarin da $iddetli yagi$larda alibeykoy deresinin ta$masi sebebi ile ozur dileyecegim hepinizden. diger gunlerin listesini ak$ama hazirlarim kismetse.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol