vatanini sırtından bıçaklamaya meraklı aydınlar

independence
hepsi degilse bile vardir boyleleri, gerci her toplumda vardir curuk elmalar ama o toplumlarda o curuk elmalara aydin denmez. i$te bizim farkimiz burada ba$liyor, biz iki satir yazi yazan, uc dort kitap okuyan kimi gorsek aydin yaftasini yapi$tiriveriyoruz. e sonra ne oluyor? aydin etiketi ile etiketlenen birey bulutlarda geziniyor, nerede oldugunu kim oldugunu unutuyor ve nerede extreme bir olay varsa tav$an gibi o olayin uzerine zipliyor. kimisi de kalkip ermenilerden zamaninda cektikleri sikintilar sebebi ile ozur diliyor. yahu sen harbi aydinsan turkiye’de ya$ayan ermeni vatanda$larimizdan, hayat pahaliligi sebebi ile ozur dilesene? bu topraklarda bu ulkenin vatanda$lari olmalarina ragmen insanca bir ya$am suremedikleri icin ozur dilesene. ama bunu sadece ermenilerden dilemeyeceksiz, bizlerden de dileyeceksin. eh bu durum senin agirina gider ama, bir turkten ozur dilemek senin aydinligina ters her $eyden once. muhakkak ya fransiz ya ingiliz ya amerikali falan olacak ki $anin yurusun, cnn de falan haber olabil boylelikle.

hayir benim esas anlamadigim $u. atalarin falan mi gelip sana anlatti bu soykirimi, sen de herkesin okudugu kitaplari okumadin mi, sen de herkesin faydalandigi metinlerden faydalanmadin mi. neden ba$kalarina gore bu sadece bir iddia iken senin icin ozur dilenmesi gereken tarihi bir hata oluyor? ayrica sen kimsin arkada$im? nasil turkiye cumhuriyetinin itibarini sarsmaya yonelik cali$malar icerisinde bulunabiliyorsun bu topraklarda dogup bu topraklarda egitim alip yine bu topraklarda sana bilmemkac beden buyuk gelen aydin kelimesi ile etiketlenmi$ olmana ragmen?

madem ki ozur dilemek bu kadar ayaga du$tu, eksik kalmayayim.

tum turk halkindan hem kendileri hem de benim adima ozur dilerim, boyle insanlara aydin etiketini yapi$tirdigimiz icin. kaybolmayin bir yere, yarin da $iddetli yagi$larda alibeykoy deresinin ta$masi sebebi ile ozur dileyecegim hepinizden. diger gunlerin listesini ak$ama hazirlarim kismetse.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol