ergenekon davası

0 /
alanissa
46’sı tutuklu 86 sanık yarın hakim karşısına cıkacakmış.

sonradan gelen edit : ergenekon iddianamesi 2455 sayfaymış.
independence
$u siralarda yeniden davaya ara verilmi$. e yoruluyorlar haliyle. soylentilere gore bu davanin yuzyil surmesi bekleniyor, dava esnasinda hayatta kalan davali olmayacak, herkes rahmetli olacak, dava da zaman a$imina falan ugrayacak artik, oyle bir $eyler olacak i$te. kolay mi onca sanigi iddianamesi bile yarim yamalakken yargilamak.
independence
bugun yeniden gorulmeye ba$lanan dava. o kadar cok spekulasyonlara sebep oluyor ki oyle boyle degil. hakli ya da haksiz, iyi ya da kotu, turkiye’nin bu davanin izlerini silebilmesi cok uzun seneler alacak.
independence
oyle bir haldeyiz ki tuncay guney isimli eski bir gazeteci kimi programlara katiliyor, bu dava ile alakali inanilmaz $eyler soyluyor ve pek cogunu da gizliyor ama yayinlara kanada / toronto’dan i$tirak ediyor, koskoca turkiye cumhuriyeti de bu adami kanada’dan getirttirip "sen neler biliyorsun hele bir anlat" demiyor, diyemiyor.

bu adam iddia ettigi kadar bilgiliyse, ergenekon davasi ile alakali gun i$igina cikmami$ her turlu bilgiye vakifsa nicin di$i$leri kanada hukumeti yetkilileri ile i$birligine varip bu adami ulkeye getirttirip ifadesini almiyorlar. dava oyle bir hale gelmi$ ki yarin bizim firinin ekmek ustasi hilmi efendi kalkip bir kiraathane ko$esinde cikip "abey benim bildigimi bir allah bilir bir ben, bir konu$sam yer yerinden oynar aboo" dese adami ertesi gun canli yayina cikartacagiz. dava mahkemelerde degil tv kanallarinin canli yayin studyolarinda gorulur olmu$.

adam cikmi$ ben her $eyi biliyorum ama konu$mam diyor toronto’dan. getirttir konu$tur. hepimiz biliyoruz ki konu$turma konusunda kimse eline su dokemez. al sana bilgi sahibi birisi, al sana tanik $ahit her ne ise i$te, al konu$tur.

ha bilinmeyenlerin bilinmemesi senin i$ine geliyosa da ona bir $ey diyemem. zaten elemanin kendisi soyluyor "siz susurluk davasindan bir $ey cikartamadiniz ya, bu davadan hicbir $ey cikartamazsiniz" diye.
isimsizkahraman
ulusal sol, kemalist sol siyasi görüşünü savunan insanların yargılandığı davadır. ismet inönü döneminde turancıların, 70-90 arası sosyalist ve komünistlerin yargılanması ile benzerlik gösterir.

bilinen bir şey vardır ki bu operasyon sivilin ve askerin ulusal-kemalist solcusuna ve askerin mhp kanadına karşı yapılmıştır. sivilin mhp kanadınaysa dokunulmamıştır çünkü sivilin mhp kanadı zaten akp taraftarıdır.

kısacası bir terör örgütü veya bir örgüt değil bir düşünce akımı yargılanmaktadır.
independence
ergenekon operasyonunda siklikla anilan "1 numara" nihayet mahkeme tarafindan ogrenilmi$. kamuya aciklanmasi icin savcilara soruluyormu$ $u anda, eger savcilar bu ki$inin kim oldugunun soylenmesinde herhangi bir sorun yok derlerse bu isim kamuya da aktarilacakmi$.
independence
yarin ikincisi ba$layacakmi$ bu davanin.

tutuklanan pa$alar icin 3 er kez agirla$tirilmi$ muebbet hapis istemi ile yargilanacakmi$. ayni zamanda balbay ve tuncaz ozkan da ayni surelerle yargilanacaklarmi$. vay anam vay.
instrument
devletin --bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte-- mantığıyla oynadığı tiyatrolardan birisidir. daha sürer bu böyle. en son dava ya ömür boyu ertelenir ya zaman aşımına uğrar ya da bir gün son bulur. kimse sormaz ne oldu bu iş, biz ne anladık, amaç neymiş, kim ne ceza aldı diye. türkiye güzel ülke gerçekten.
chef doeuvre
bugünkü duruşmada mahkeme heyetinin kafasına tavandan tahta parçalarının düştüğü duruşma. hani kafaya bir ağırlık vurunca bazen insan daha net düşünmeye başlar ya, işte o şekilde düşünüp karar vermelerini umuyorum.
independence
bu dava sebebi ile gozaltina alinan 3 ki$i daha bugun serbest birakildi.

peki bu insanlar sormazlar mi senelerdir nicin bizi iceride tutup hayatimizdan bunca seneyi caldiniz diye?
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol