tsk yi yipratma çabaları

independence
son gunlerde ayyuka cikan cabalar bunlar. cumhuriyet tarihinin belirli donemlerinde hep boyle cabalar olmu$, okuduklarimizdan biliyoruz ancak son donemlerde bu cabalar yerini sistematik cali$malara birakti ve toplumda da yanki bulmaya ba$ladi ustelik.

tsk yi yipratma cabalarinin ba$indaki kurum medya, daha dogrusu taraf gazetesi ve bu gazetenin meslisteki izdu$umu olarak da dtp. $imdi kimse bo$ yere basin ozgurlugu, du$unce ozgurlugu $u bu demesin. yuksek sesle ifade etmesek dahi hepimiz biliyoruz ki bu yapilanlar iyi niyetli hareketler degil ve basin ozgurlugu ile alakali da degil. yapilmaya cali$ilan tek $ey tsk’nin milletin gozunde guvenilmez bir hale getirilme cabasi. bu millet tsk’ya da guvenmezse, guvenemezse kime neden ve nasil guvenecek, kimse bunu du$unmuyor, ya da tam aksine tam olarakd a bunlar du$unulerek yapiliyor yapilanlar.

bu ulkeyi sinirlarimiz di$indan gelecek her turlu tehdite kar$i korumakla gorevli olan tek kurum turk silahli kuvvetleridir ve bu koruma gorevinin layikiyle yerine getirilebilmesi icin de moral en onemli unsurdur. yapilan haberlerle birlikte amac askerin moralinin du$urulmesi ve dolayisi ile koruma gorevinde ba$arisiz olmasidir. lami cimi yok bunun, taraf gazetesi ve benzeri eylemler icerisinde bulunanlarin takinmi$ olduklari tutum vatan icin degil, millet icin degil, hele hele iyi niyetli hareketler hic degil. amac ulkenin ve ulke insaninin zarar gormesi. demokrasiye siginarak kiliclarinizin celiginden yansiyan pariltilarin gorulmeyecegini zannetmeyin, gozumuzu aliyor o pariltilar.

gun gelir paslanir o celikler, elinizi kesecek hale gelir, gelecektir.
independence
bu konu ile alakali ilk entryi 15 ekim 2008 tarihinde yazmi$im yani yakla$ik 1,5 sene once.

bugun 24 $ubat 2010 ve ayni cabalar ivme kazanarak devam etmekte. eskiden silahli kuvvetleri yipratan ya du$man faaliyetleri ya da terorist faaliyetler olurdu ki tum bu faaliyetler silahli kuvvetlerin gunluk rutin gorevleri arasinda sayilirdi.

oysa bugun dusum degi$ik.

bugun silahli kuvvetleri ne teror yipratabiliyor bu kadar ne de di$ ulkelerin kimi faaliyetleri. bugun silahli kuvvetleri kendi devleti ve kendi yargisi yipratiyor. bu sebepledir ki turki silahli kuvvetleri son senelerde oldugu kadar hicbir zaman ve hicbir $ekilde yipranmami$ir sanirim, yipratilamami$tir. ama bugun askerin morali sifir. vatan savunmasi ile gorevli askerin moralini yuksek tutmak icin gereken her $ey yapilmakiyken, bugun askerin morali nasil du$urulur bunlarin planlari yapiliyor ve daha beteri bu planlar son hizla yururluge konuluyor.

gecenlerde ust duzey bir askeri yetkili aciklama yapiyordu ve $unu soyledi;

+ bizim de sabrimiz ta$mak uzere artik, sabrimizi ta$irmasinlar.

bir gazeteci sordu;

+ komutanim sabriniz ta$arsa ne olur?

komutan cevap verdi;

+ elimizdeki bilgileri kamuoyu ile payla$iriz.

ben bu cevabin bunla sinirli olduguna inanmiyorum, ben bu cevabin altinda aslinda askerin sabrinin ta$tigi zaman bugune kadar ne yapmi$sa bundan sonra da onu yapacaginin tadini aldim. ve bugun askere uygulanan bu sistematik cokertme plani bir $ekilde darbe ya da benzeri bir eyleme donu$ecek olursa, bu olaylara zemin hazirlayan ki$iler tarih onunde bunun hesabini asla veremezler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol