ölümü hak eden insanlar

0 /
darth sidious
cocuk pornosu yapan bi orospu cocugu vardi, gazetelere cikmisti, ogretmenmiydi neydi. eger soylenenler dogruysa olumu hak eden insanlardandir. simdi biri cikip her insan sucunun cezasini degisik sekillerde ceker, insan oldurmeye kimsenin hakki yoktur dangalakliklarini yapmasin. 20 bin kisinin katili ne kadar hak ediyorsa bu pezevenk de o kadar hak ediyor bence.
imgoindeeperunderground
olumu hak eden insanlar bir sacma basliktir zannimca. sebebi ise cok basittir; allah butun insanlarin olumu hak ettigine inanmistir ve bunun sonucunda her canli olumu tadacaktir. ayrica olememek iyi bir sey mi diye bir dusunulmeli, insanin yasi ilerledikce geldigi haller sebebiyle aslinda sonunda olecek olmasinin bir sans hale geldigi hatirlanmalidir. buyuk ihtimalle allah bunu da zaten hesaba katmistir.
zany
baslik, oldurulesi insanlar olarak degistirilirse anlatilmak istenen daha iyi anlasilacaktir diye dusundugum baslik.
darth sidious
orjinali emri hak vaki olma suresi kisaltilmasi gereken insanlar olmali. baslik herkesin rahat anlayacagi dusunulerek acildi. yanilmisim sanirim.
expert3
turkiye bankalarini hortumlamakda emegi gecen tum insanlar. binlerce insanin disinden tirnagindan arttirdigi paralari belki faiz, belki guvenlik amaci ile bankaya yatirmasi ve bu kisilerin bu paralari es, dost vs. kisilere dagitmasi ile binlerce kisinin magdur olmasi ve bazilarininda olumune sebebiyet vermesi olmeleri icin gerekli gorunmektedir.
su hayat bitsede gitsek
olum genel olarak hak degil mutlak olacak sonuctur.hak etmesi adalet degerleri ile baglantılıdır.bir insanın insanı oldurmesi icin sebebler haklı haksız cercevesi icinde degisir.bizim icin abdullah ocalan olumu hak etmistir(kesinlik ile) ama turkıyede kurdistan hayalı kuran biri icin ise kesinlike ile yasaması gereken kisidir.birisini oldurmus kisiye sorulur neden diye cevap dava ugruna ise ozaman butun izmleri sorgulmak gerekir.insanın insanı oldurmesi tarıh boyunca sosyal ve dusunsel olarak gereklimi sorusunu sordurmustur.hatta bazı kulturlerde olmek(kisinin konumu geregi gorevini yaptıgı icin normal karsılanır).ama tarihte cok garip bir sekilde toptan insan olduren olumune sebeb veren insanlar bu izmler ile davalar ile okadar insanı toplamıs birbirine kırdırmıstır.
diho
onca sene yediğin içtiğin ayrı gitmez ama sizi bir aptal bir duygu yada 5 para etmez bir şey için satar o an onu 100 den fazla öldürme fikri aklınızdan geçer.

oda yetmez suçlu sizsiniz gibi konuşmaz cewap vermezler.arada geçen 10-20 sene onun için hiç yaşanmamış gibi. işte o zaman onu gerçekten öldürmek gerekir.
ya basta viva zapatista
kimine göre düşüncesini beğenmedikleri, kimine göre vatan haini ilan ettikleri, kimine göre muhafazakarlar, kimine göre liberaller, kimine göre komünistler, kimine göre siyahlar, kimine göre ülkedeki etnik azınlıklar, kimine göre şu bu şeklinde devam edilebilecek başlıktır.ölümü hak etme diye birşeyin olmaması gerekmektedir.bu aynı şeyin her hangi bir nedenle bizim içinde söz konusu olabileceği anlamına gelebilecektir.hoşlanmadığımız, sevmediğimiz, hatta nefrete ttiğimiz insanların bile ölümü hak etmeleri diye birşeyin olmaması insaniyet gereği savunulması gereken durumdur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol