2009 eurovision şarkı yarışması

0 /
independence
onumuzdeki sene bugunlerde rusya’da yapilacak olan yari$ma.turkiye’den gulben ergen’in surpriz isimli parcasi ile katilmasini diliyoruz.gulben ergen katilirsa 12 puani ona verecegim.
valequentill
eğer bu bir yıllık süre içerisinde avrupadaki belli başlı ülkeler ile aramızdaki arkadaşlık ilişkilerine tavan yaptırırsak 1.liğimiz ile sonlanıp 2010 yılındaki yarışmada ev sahibi olmamızı sağlayacak olan yarışmadır. bu durumda kimin katılacağı falan da önemini yitirir.
nostalji kralicesi
azeri kardeslerimize 12 puani hic cekinmeden helal olsun diyerek verecegimiz yarisma. ayrica turkiye’nin eskiden daima 12 puan aldigi hollanda’dan ermeni yalakaligi yuzunden 10 puan alacagi ve benim kisa sureli bir cinnet gecirecegim yarisma.
independence
turkiye’yi hadise’nin temsil edecegi yari$ma. hadise’nin $arkisinin ismi ise dum tek tek. bu yari$mada bu $arki ile gercek anlamda iyi bir derece bekliyorum $ahsim adina, zira $arki cidden guzel. $arki guzel, soyleyen guzel, sesi zaten cok guzel, kareografi de harika hazirlanmi$, geriye sadece verilecek realist puanlar kaliyor. siyasi puanlar her zamanki gibi yine ortaya cikarsa sictik.
independence
nedense memleket olarak her $eyimizi bu yari$maya bagladik sanki. bir hadise cikti dum tek tek dedi, ulus olarak dum tek tek demeye ba$ladik. nedir arkada$ bu eurovision manyakligimiz bizim halen daha cozebilmi$ degilim. kainatin herhangi bir bolumunde eurovision’a bizim kadar onem veren bir ba$ka topluluk yoktur. hatta dikkat ederseniz, yari$malarda o ulkenin puanini vermek uzere yayina baglanan spikerlerin kimisinin kafasi bi milyondur, cumleleri toparlayamaz, durmadan gulerler. i$te ba$ka milletlerin eurovision’a verdikleri deger. adam gibi sunuculari bile yayina koymazlarken biz gidip en klas sunucularimizi aylar oncesinden hazirlamaya ba$lariz. aslinda kimin kimden ne kadar puan alacagi da besbellidir, haybeden zaman harcanir yine de. misal bir ermenistan’dan hicbir zaman puan alamayiz(8istisnalari katmiyorum), fransa bize di$ biler puan vermez, yunanistan yeni kom$uluk ili$kilerimiz sebebi ile kimi zaman verir kimi zaman vermez, almanya da ya$ayan turkler sebebi ile bir suru puan aliriz almanya dan, bu $ekilde her $ey aslinda onceden bellidir ama her seferinde nasil oluyorsa $a$irmi$ gibi yapariz.

dum tek tek.
aello
dum tek tek ile rimi rimi ley arasında bir fark göremediğim, bu sene hadise adlı şarkıcıyla katlıacak olduğumuz yarışma. bunları seçip yollayanlara akıl fikir versinler diyorum sadece. rimi ley dum tek. aman şey, evet.
2026 sonya
hadise ilk kostümlü provasını yapmış şimdi haberleri izlerken gördüm. modern dansöz kıyafetiymiş. ne gerek vardı? şöyle adam gibi, avrupai modern bişeyler giydirseydiniz ya. mesela eski provalarındaki yırtık kotu, göbeği açık tshirtü bile çok daha seksi ve hoştu...

şarkıdan umutluyum da, kostümlerden ı-ıh!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol