kaza yapmayan otomobil

independence
$imdiden denemelerine ba$lanan bir otomobil ce$idi.2020 senesinde piyasaya surulmesi beklenen otomobil kaza yapmiyor.

peki bunu nasil ba$ariyor?

tipki yarasalar gibi.once ileriye dogru bir sinyal yolluyor ve sinyal geri gelirse surucuyu beklemeden frenlere asiliyor.saniyede 50 i$lem yapabilen bu otomobil 5 metre ilerisindeki araca carpmadan durabiliyor.

super olay.

igor
hayatimda gordugum en dangalak icattir.soyleki bizim kaza yapmayan otomobilimiz durdugunda karsidan gelen arac durmadiginda da bir cozum uretebiliyor mu? hayir..kaldir at o zaman.
sepulturk
kullandığı işlemci teknolojisi ile beni ayrı diyarlara götüren bir icattır. saniyede 50 işlem ne lan? hesap makinesi mi bu? ulan benim 10 sene önce aldığım bilgisayarım bile saniyede 333 milyon işlem yapıyordu da bu ne la böyle?

bari paraya kıyıp elektronik databank taksalardı.
imphotep
adına "kazayı engellemeye yönelik techizata sahip otomobil" desek daha iyi olur kanımca.çünkü bildiğimiz üsre kazalar genelde tek başına yapılmaz.kaldırıma çıkmak ,duvara girmek,park ederken çarpmak gibi tek kişilik kazâlar zaten söz konusu birkaç aracın karıştığı kazalardan çok daha az hasar verir.bunun yerine 5 yılda bir ehliyet güncelleme çalışmaları sanırım daha faydalı olacaktır "kaza yapmayan otomobil,kaza yapmayan sürücü" için..
orqn
icat edilse bile pek rağbet görmeyecek otomobildir,en azından bu ülkede.bizim gibi kullandığı şeyi tamamen kontrol etme takıntısı olan bir memlekette bu ürün satmaz.daha otomatik vitese geçemeyen insandan bu kadarını beklemek haksızlık yahu.
independence
surucusu ile dogru orantili bir otomobildir. surucusu dikkatli kullanir kaza yapmazsa otomobil de kaza yapamaz, boylelikle herkes mutlu olur oh$.

onlar ermi$ muradina, biz dagilalim haydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol