torrent kullanma rehberi

rdm
öncelikle bir adet torrent clientine ihtiyacımız var. utorrent, bittorrent, azureus gibi. bir çoğunu kullandım ve gördümki en sağlamı en hızlısı ve stabili eb $irini utorrent dir. tavsiye etmketeyimdir. tabi tercih kullanıcıya aittir.

size uygun olan clienti indirdikten sonra eğer routerli modem kullanıyorsanız kullandığınız torrent için port açmanız gerekir. bu i$lemi de ba$arı ile gerçekle$tirdiyseniz eğer uygun tracker (torrent sitesi) bulmanız gerekir. torrente merhaba diyenler için www.mininova.org ya da www.suprnova.com sitelerini öneririm. aranılan her$ey burada bulunabilir. türk filmi dizisi arayanlar için www.torrentturk.net idealdir.

herhangi bir torrent trqackerine girdiniz ve örneği titanic filmini indireceksiniz, arattınız titanic diye. birden fazla sonuç çıktı. burada dikkat edilmesi gereken o paylaşıma ait seeder ve leecher sayısıdır. bir paylaşıma ait seeder ve lecher sayısı ne kadar fazla olursa o kadar hızlı indirebilirsiniz dosyayı. ancak dosyanın tamamını indirebilmek için payla$ımın en az 1 seeder ı olması gerekir. leecher ı siktir edin seederı ne kadar fazla ise o kadar iyidir.

uygun seeder sayılı torrentleri bulursanız 1024k bağlantı ile utorrent kullanarak 105kbps hızında indirebilirsiniz. ya da ben o hızda indiğini gördüm. bir gecede 4 film indirebilirsiniz ya da. ve hatta uslu bir payla$ımcı olursanız $irinleri bile indirebilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol