gül ağacı

su hayat bitsede gitsek
cok sert yapısı olan ağır odunlu sağlam ,bilimum alet yapımında(silah ,kabza/dipçik/gitar sapı masa v.b.) ve dekoratif amaclı kullanılan ağac.rengi türüne göre kan kırmızıdan bordoya kadar çeşitlilik gösterir.çok pahalıdır.el ile zımpara yaparken gül kokusunu alabileceginiz bir agactır.parlak, cilaya pek fazla ihtiyac duymayan bir yapısı vardır.ince dokuludur.lif yapısı cok sıkıdır.bazı türleri suda batar.
eldrun
enstrüman yapımında da kullanılır.brezilya gül ağacı koruma altına alınmıştır.çok değerli, kesimi yasak ve en güzel görünüme sahip gül ağacıdır.
alchoburn
sertliğinden dolayı zemin parkesi yapımında da kullanılır. hatrımda kaldığı kadarıyla suya karşı dayanımı olan bir ağaçtır kendisi
independence
birçok türü olan gül çiçeklerin sultanıdır denilebilir. orta güneşli, killi-kumlu ve kırmızı toprakları çok sever. yediveren, bodur, sadberk, sarmaşıktır. güllerinin sürekli canlı olması için yanmış çiftlik gübresi ile diplerinin her ilkbaharda gübrelenmesi gerekir. daldırma ya da çelikle üretilir. bunları dikme zamanı hemen ilkbahar öncesinde ve don tehlikesinin ortadan kalktığı günlerde başlar. ancak toprağın sonbahar’da derin işlenmiş olması gerekir. fidanlar için 40 cm civarında derinlikte kazılacak çukurlar birbirinden 1 metre uzaklıkta olmalıdır. fidan dikiminde çukur açarken üstten çıkan toprağa biraz yanmış gübre ile karıştırıp alta, alttan çıkan toprağı da üste vererek yapılır hafif sıkıştırarak can suyu verilir. güllerde en çok, yaprakları ve gövdeyi pudralanmış sarmaya başlayan bir mantar hastalığıyla, yapraklara dadanan afitlerin (yaprak biti) verdiği zararlar görülür. tarım ilaçları satılan yerlerde gerekli ilaçları bularak mücadele yapmak mümkündür. şifası, sağlıklı yetişen güllerin yaprakları, dalları, taze ya da gölgede kurutularak saklanan çiçekleridir.

faydası : ağız yaralarında; uygun bir kavanoza 1 litre su, 50 gram taze gül çiçeği yaprağı konularak, güneşte 1 hafta bekletilerek gerektiğinde kullanılabilecek çok yararlı bir gargara ilacı elde edilir.
çabuk kızaran, ya da yorgunluktan yaşaran gözler için; gül fidanlarının taze yaprakları ve körpe dallarını aynı ölçüde suyla kaynatarak elde edilen sıvıyı bir pamuğa sürerek yapılan banyo iyi gelir.
bulantı için; taze ya da kurutulmuş 40 gram gül çiçeği yaprağı, 1 litre suda haşlanır. ara sıra birer kahve fincanı içilirse kişiyi rahatlatır.
öksürük için; bulantıdaki gibi hazırlanan çayın içilmesi kişiyi rahatlatır.
güzellik için; 1 ölçü vazelini, hazır satılan 3 ölçü gül suyu ile iyice karıştırıp hazırlanacak losyon, eldeki çatlakları giderir. elleri güzelleştirir

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol