bataklik kurutmada kullanilan agac.
okaliptus
Haziran-temmuz aylari arasinda, mor renkli çiçekler açan büyük agaçlardir. Yaprak sekli bitkinin yasina göre degisir. Gençlerde sapsiz, oval, açik yesil; yaslilarda ise uzunca sapli, orak seklinde, derimsi ve koyu yesildir. Çiçekler morumsu kirmizi renkte olup, her bir yapragin koltugunda birkaçi bir arada bulunur. Meyve küçük ve çok miktarda tohum tasiyan oval sekilli bir kapsüldür. Ana vatani Avustralya olan bu agaç, halk arasinda sitma ve kinin agaci olarak da taninmaktadir.
bir hayali vardi bir arkadasimin,okaliptus yapraklarindan ev yapacakti,icinde beni paylasacakti huzuruyla...
oksuruk surubu olabilen bitki.icildiginde insanin cigerlerinde yayiliyormus hissi ile mentollu bir seye benzettigim bitki.
kualalarin besin kaynagi.
kualalarin besin kaynagi.
tadı nane benzeri ağaç türü yemenizi hiç tavsiye etmem.
bknz sitma agaci.
eucalytus, ökaliptus, sitmaagaci, sulfataagaci artik adina ne derseniz diyin mersingiller familyasina ait, 500 ü askin turu olan, kimisi her dem yesil, kimisinin boyu 100 metreyi asan, kimisi agacimsi bitkilerdir. bu agaclardan bumerang yapardi borjinler(anladin sen onu, evet, avustralya kokenli)bi de bunlar bitek, yani organik madde acisindan zengin topragi severler.
içindeki uyuşturucu etkili bir madde yüzünde koalaların aptal aptal bakıp bütün gün kıpırdamaya bile mecalleri olmadan bir dala sarılıp kalmalarına sebep olan bitki.
koala hayvanı tarafından pek bir sevilen sarım sarım sarılınan bir ağaçtır.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?