kutsal metinlerin tanrı kelamı olmadığını savunur, böylece edebi eser inceler gibi inceleme şansınız olur. dine agnostik yaklaşım sayesinde din çok şey kazanmıştır
agnostik
agnostik yaklaşım şudur: tanrı olabilir, ama olmayabilir de. olabilir çünkü evren sanki çok ince ayrıntısına kadar planlanmış bir biçimde yaratılmıştır. olmaya da bilir çünkü elimizde tanrının varlığına dair kesin bir kanıt yoktur.
bilimin doğduğu batı anadolu toprakları, agnostik düşünce içinde oldukları için, tanrıyı sorgulayabildikleri için bilimi keşfetmişlerdir.
bilimin doğduğu batı anadolu toprakları, agnostik düşünce içinde oldukları için, tanrıyı sorgulayabildikleri için bilimi keşfetmişlerdir.
insan beyninin tanrının olup olamayacağına ermeyeceğini söyleyen agnostizmi benimsemiş canlılara verilen isimdir agnostik. ayrıca (bkz: stella)
tam olarak tanrinin varliginin ampirik olarak kanitlanamayacagini dusunen,hatta bu sorunun sorulmasinin da yanlis olacagini savunan kisidir.
bilinen nesneleri tanıyamama. burada kusur, duyu organları veya zihinsel yetideki bozulmadan kaynaklanmaz.
tanrının varlığının kanıtlanamazlığına inanan, ancak tanrının olabileceğini inkar etmeyen.
Bir yaratıcının olup olmadığını şu an için bilmenin mümkün olmadığını söyleyen düşünce akımı. Agnostiklere sempatim vardır.
hiçbir seyin insan aklı ile bilinemeyceğini savunan, elindekilerle idare etmesini öğrenmiş zat.
(bkz: gnostik)
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?