6 liderin bir kişiyi devirememesi

independence
bunu anlamlandirmak gercekten cok guc.

6 lideri bir kenara birakalim simdi, bu ulkede seller, depremler, maden çökmeleri vs. pek cok sey yasandi. dogal afetleri engelleyemeyiz evet ama afetlere hazirlikli olabiliriz.

misal, 99 depreminden sonra toplanilan deprem vergileri ne icin toplandi? ismi uzerinde, deprem vergisi. deprem vergisi depreme hazirlikli olmak icin toplanir, toplandi. depremden sonra ortaya cikan molozlari temizlemek icin degil.

e otoyollar yapildi, duble yollar yapildi argümanlarini sunanlar da olacaktir elbet. biz yollar icin de ayrica vergi veriyoruz zaten, deprem vergilerini bu isler icin kullanmak mantik disi. vergi gelirleri ile evleri guclendir, insanlar canli canli betonlarin altinda kalarak can vermesin. matematigi cok basit aslinda. vergilerimizi amacina gore kullan, insanlar olmesin.

bu ulkede bu iktidar doneminde 6 yasindaki kiz evlendirildi, tarikatlarda yuzlerce erkek cocuklarina tecavuz edildi, kadin cinayetleri cumhuriyet tarihinin en yuksek oranlarina ulasti, maden facialarinda yuzlerce madencimiz yasamini yitirdi, kardesim esad katil esed'e evrildi, milyonlarca suriyeli, pakistanşı ve afgan'in yol gecen hanina döndü ülke vs. ornekler cig gibi cogaltilabilir.

simdi gelelim 6 lideri dahil etmedigim kisma.

bu ülkede tüm bunlar yasandi ve akp yine mecliste en yuksek sandalyeye sahip, erdogan yine kilicdaroglu'nu sildi süpürdü. bahceli'nin de dedigi gibi, alexander, abraham vs bir araya geldi, silkemedi erdogan'i. gerci bahceli daha farkli bir bakis acisi ile yaklasti olaya ama silivri hayli sıkıcı bir yer oldugu icin ben o acidan yaklasmiyorum.

ataturk'un soyledikleri bu donem guncelligini yitirmis gozukuyor. türk milleti zekidir kismi hepten ortadan kalkmis. yasananlar aziz nesin'i son derece hakli cikartabilecek durumda.

simdi gelelim 6 lider mevzuna.

biri ana muhalefet lideri olmak uzere 6'li masada 6 lider guc birligi etti, erdogan'i sandikta devirmek icin gercekten guclu ve guzel bir kampanya yuruttuler.

ancak ne oldu?

halkin dilinden konusmadilar, sürtük demediler, anani da al git demediler, one minute demediler, baris dediler, kardeslik dediler, huzur dediler, hukuk dediler. cok guzel seyler soylediler ama halk kabaliga alismisti artik 20 senedir. insanlarin sirazesi kaydi son 20 senede, kabaliktan ve kotulukten baska bir sey gormedikleri icin, yadirgadilar soylenenleri. "hak? hukuk? adalet? kardeslik? onlar ne ya! reis ümmet diyor, bismillah diyor, allah diyor, bize bunlar lazim" dediler. 6 liderden baska peker cikti neler anlatti, son gunlerde ali yesildag cikti neler anlatti, muhammet yakut diye biri cikti cok konustu ama hicbir sey anlatamadi o ayri konu. tapeler boyumuzu asti, ses kayitlari terabytelara ulasti ama nafile. kökten inanc bunu gerektiriyordu cunku, z kusagi bile yetemedi iktidarin degismesine.

6 lider, 6 ayri siyasi parti, 6 ayri kitle, yok, yetmedi, erdogan yine atti farkini gecti gitti.

24 mayısta tablo ayni olursa gercekten ülke artik daha da kotulesecek ve bu topraklar yasanamayacak hale gelecek.

diyecegim o ki, bari bu sefer 4 mayis tarihinde ülkeni ve gelecegini kurtar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol