12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

independence
80 anayasasi degi$meli. zannetmiyorum ki bu konuda "hayir degi$memeli, o cok super bir anayasa bi kere tamam mi" diyen ciksin. anayasa degi$meli ama anayasayi akp degi$tirmemeli. zira 7 senedir olu$an tecrubelerimizden yola cikarak diyebiliriz ki, akp’nin bugune kadar yarali bir parmaga i$emedigi cok net ortadayken, uzerine eskaza i$enmi$ bir parmagi da "lan hadi buna hazir i$enmi$, geregini yapalim bari" turunde bir du$unce ile i$eni$ parmagi yaraladigini da cok iyi biliyoruz.

80 den bu yana gelen hukumetlerin hicbirisinin bu anayasayi degi$tirmek gibi bir du$unce icerisine girmemi$ olmalari bizim talihsizligimizdir tamam ama akp’nin bu anayasayi degi$tirme fikri de ayni oranda bizim talihsizligimizdir. darbecileri yargilayalim dusturu ile hareket ederken ve meydanlarda avaz avaz bunlari soylerken hsyk’ya nufuz etme planlari da nereden cikti? bu neden hic dile getirilmiyor hukumet tarafindan?

ba$bakan miting meydanlarinda avaz avaz "darbecilerin yanina kalmasin yaptiklari" gibi suslu cumleleri soylerken bir yandan da lutfen hsyk ile olu$acak samimiyeti ve anayasa mahkemesinin uyelerinin secilme $ekilleri hakkinda da konu$sun. bugunlerde tv kanallarinda muhalefet ve diger hayirci ki$iler tarafindan cok net ifade edilen bir tanim var;

darbecileri yargilamak falan ana yemegin yaninda verilen goz doldurucu garniturler gibidir.

ote yandan darbecileri yargilamak icin referanduma zerre ihtiyac yoktu, meclisin %100 cogunlugu alakali maddeyi anayasadan kaldirmak icin seferber olurlardi zaten. bu durumda referanduma gidilmesi sebebiden iyice killanmak en dogal hakkimiz olsa gerek.

bu anlamda $ahsim adina ben oyumu hayir olarak kullanacagim. bu yaziyi okuyan kimsenin oyunu etkilemek istemem ama ben istemesem de onlar etkilensinler lutfen.

cok itici bir slogan olsa bile referandumu ozetleyen en guzel cumle $u sanirim;

(bkz: hayırda hayır vardır)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol