yalnızlık köncertosu

wereyda
[ar - ge: baktım; ilhan irem’in bir meleğe a$ık oldum albümünde yalnızlık konçertosu 1 ve yalnızlık konçertosu 2 olmak üzre; toplam süreleri 45 saniyeyi bulan iki minik parça gizlenmi$.
ilhan irem’e saygısızlık olmasın: değil telif olanı, onun hakkı bu gezegende ödenmez; selamlar buradan!]

yalnızlığın ki$iyi yarım ve çırılçıplak bırakan, daha sonraysa biçareliğin ve sessizliğin anarko kırsalında olgun bir karanfil hâline getirdikten sonra da, ona, bulutlardan sarkıtılan örcinden melek senfonileri dinlettiği; gecenin sorumsuz ve vuzuhu karma$ık seanslarında yüzüne malümatfüru$ bir eda ile “kes yaralarını, bak, sana sekiz isim!” diye emir telâkki ettiği zamanlarda aklın ve kulakların bir yerinde çınlayan, o hep ağlatan, hep kanatan ezgidir bu..

- merhaba
*
- konu$ma zaten, adın yoktu tanı$tığımızda..

yo, yo; bu kez duygu kızartması ve yanına salata niyetine parça tesirli sözler yok !
yo, yo; bu kez damardan $iir ve “35lik ayrılık $arkıları” yok !
yo, yo; bu kez varlığına ağlamak bir suç unsuru değil, bileklerim yok !

- pamuk $eker?
*
- kâğıt helva?
*
- peki..

göğüsuçları karıncalanıyor ay’ın, ku$ları azarlayan bir rüzgâr ve tanrı uzaklardan bakıp da gülüyor. molotof kokteyli bir “$imdi yanımda olsan” yalanına inandım, yanımdasındır dedim; yalnızsındır sen de ve aynı $arkıyı dinliyorsundur. senin de saçların denizkızlarının ıslıkları kadar ıslak, kadar doğal, kadar yorgundur. dilsiz bir papağan durur gözlerinden birinde, onda dünyanın bütün gettoları; bütün hastaneler, bütün okul yatakhaneleri, bütün kıyımlar, bütün mayın tarlaları, bütün eylem yürüyü$leri; diğerinde bütün naylon trenler, bütün esrarke$ vapurlar, bütün gece sesleri ve bütün içorganlar var.. ben öyle istedim. yo, yo; ekonomide talep beklentisi diye bir $ey yok!

- yıldızlara bak: gökyüzünün spot lambaları!
*
- çekirdek?
*
- korku filmine ne dersin peki?
*
- dur ben yatağını açayım o zaman senin..

abajurlar sönerken aplikler yanıyor ve bakıyorum yine aynı formalite: bize çalıyorlar bu gece son $arkılarını o müflis kafile, kulaklıklarımızı takıyor ve gidiyoruz sonra biz de. geride, geride sadece geri..

* kendine iyi bak yalnızlığım !
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol