7 ekim 2023 hamas'ın israil'e saldırması

independence
24 saat bekledim bu basligi acmak icin, olaylar netlessin neler olup bitiyor anlayalim diye. yeter miktarda netlesti her sey sayilir.

dun yani 7 ekim 2023 sabah saatlerinde gazze şeridinin kontrolunu elinde tutan hama, Aksa Tufanı operasyonu isimli bir operasyon baslatti ve sinirdan israil'e kamyonetlerle falan girmeye basladi. kimi hamas mensuplari da planor benzeri araclarla havadan israil topraklarina inmeye basladi.

israil'e giren hamas mikitanlari onlerine gelen sivil, asker, polis kim varsa katletti. ayni siralarda gazze'den israil topraklarina binlerce füze firlatildi. ayni zamanda hamas militanlari pek cok israil'li sivili ve askeri esir alarak gazze şeridine götürdü. israil basinina gore israil vatandasi olan kisilerden can kaybi 300 ü asti, yarali sayisi ise 1000 i gecti.

tüm bu olanlarin ardindan israil basbakani seferberlik ilan etti ve bir savasta olduklarini soyledi. israil Demirden Kılıçlar operasyonu isimli bir operasyon baslatarak gazze'ye bomba yagdirdi. filistin saglik bakanliginin aciklamasina gore israil'in gazze'ye yaptigi saldirilar sonucunda ise 232 kisi yasamini yitirdi, 1697 kisi yaralandi.

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/filistin-israil-savasi-hamas-ve-netanyahudan-cok-sert-ifadeler-7823923/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol