confessions

sahasrara

- Yazar -

  1. toplam entry 17
  2. takipçi 1
  3. puan 45585

sahasrara

sahasrara
sahasrara başımızın üstünde yer almaktadır. bütün bu çakralar ve deytiler sahasra çakrasında temsil edilmektedir.
kundalini sahasraraya gelince, lotus yaprakları açılır ve aydınlanma olur. başınızın üstünde kuvvetli bir atma hissi duyabilirsiniz ve sonrada başınızın üstünde serin esintiler çıkar. işte bu zaman yeniden doğduğunuzu bilin.
burda vibrasyonları hissetme duygumuz çalışmaya başlar. kundalini bireysel idrakımızı evrensel idrak ile birleştirdiğinde biz birdenbire vibrasyonların dalgalarına ayarlanırız. bu vibrasyonlar evrenin her yerinde vardır fakat onları biz sadece kundalini yumurtanın kabugunu kırıp tanrının diyarına gectiğimiz zaman hissetmeye başlarız. fakat şüphelerimiz varsa ayınlanmamız mümkün degildir.
tanrısal güç ile insan birleştiginde, biz farkedilmeyen bir komünikasyon mertebesine ulaşırız, kolektif idrak konumuna geliriz. bir insanın gerçek derinliğini ve güzelliğini vibrasyonlar ile hissedebiliriz. doganın güzelliği artık vibrasyonlar ile hissedilir. sadece bir soru sorun ve pozitif cevabı serin vibrasyonlar ile size gelir. meditasyon konumunda olun ve soru sorun.
sahasrara çakranın deytisi shri kalki’dir. onun tek istediği şeytanı durdurmaktır. kundaliniye göre biz ya yükseliriz ya da düşeriz. bizim gerçegi anlamamıza sadece o karar verir. dogruyu ve yanlışı sadece vibrasyonlarımız ile anlarız.

aydınlanma kundalini başımızdan geçtiginde spontane bir şekilde olur. dikkatimiz sahasradayken bütün benligimizle irtibat halinde oluruz, bu ruhumuzdur.

ayasofya

sahasrara
yasofya’nin bina olarak kapladigi alan 77 metre uzunlukta ve 71ç70 metre genislikte bir yerdir. bu alanda yükselen binanin çik genis bir avlusu vardi. avlunun etrafinda revaklar, ortasinda ise auyu aslan agzindan akan bir çesme bulunuyordu. mabede 9 büyük kapidan giriliyordu.

ayasofya’nin kubbesi 33 metre çapinda ve 55.60 m. yüksekligindedir. kubbenin kendi yüksekligi 81 metreyi bulur. kubbe. çok hafif tuglalardan, birbirine takip eden tabaklarla meydana getirilmistir. kubbe kasnagi 40 pencerelidir. bunlardan dördü kapali durur. yapiyi 107 sütun ayakta tutar. bunlarin 40 tanesi alt. 67’si de üst kisimdadir. bina zemeninin altina genis sarniçlar yapilmis, bunlarin içine büyük fil ayaklari dikilmistir. böylece yapiya, seglemlere karsi esneklik ve dayanliklilik verilmistir. buna ragmenayasofya bizans devrinde birkaç defa depremden hasar gördü ve tamir edildi.

ayasofya

sahasrara
ayasofya nin bulundugu alanda, ilk kilise 12 mayis 360 yilinda yapilmisti. o zamanki bizans in en büyük mabedi olan bu yapi 44 yil sonra bir yangimla harap oldu. 415 yilinda onun yerine yapilan yeni kilise de 532 yilinda baska bir yanginla yok oldu.

iste bu ikinci yangindan sonra imparator justinianus, hazreti adem den bu yana görülmemis ihtisamda, yanginlara, depremlere karsi koyabilecek, gelecek çaglara ulasabilecek saglamlikta bir eser yaptirmaya karar verdi.

justinianus bu büyük yapinin insaasina aydinli antonius ile miletli isodoros adli mimarlari memur etti. mimarlar hemen ise koyuldular. önce kilisenin yapilacagi alan iyice açildi. bu maksatla orada bulunan saraylar, evler yikildi. sonra, imparatorlugun, harabe halinde bulunan eski mebedlerin, evlerin en güzel malzemeleri toplatilarak istanbul a getirildi. mesela sekiz sütun efes’teki diana mebedinden alindi. ayni sütunlar daha önce efes e heliopolisteki günes mebedinden getirilmisti. atina, roma, delf ve öteki mebedlerden de bazi sütunlar toplandi. böylece, herbiri ayri bir mebede yücelik kazandirmis olan mermer sütunlar, simdi bir araya gelecek, en büyük mebedde bulusarak gelecek çaglara ulasacaklardi. ayrica dünyayin en meshur mermer ocaklari de ayasofya için çalistirilyordu. prokonez beyaz mermerlerini, egriboz adasi açik yesil mermerlerini, karia’daki ocak beyaz-kirmizi mermerlerini, misir meshur porfirlerini, teselya ve lakonya eski yesil mermerlerini, siga damarli pembe taslarini istanbul’a yolladi.

kongo

sahasrara
konum: batı afrika, güney atlas okyanusu kıyısında, angola ile gabon arasında.
coğrafi konumu: 1 00 güney enlemi, 15 00 batı boylamı
harita konumu: afrika
yüzölçümü: toplam: 342,000 km2
kara: 341,500 km2
su: 500 km2
sınırları: toplam: 5,504 km
sınır komşuları: angola 201 km, kamerun 523 km, orta afrika cumhuriyeti 467 km, kongo demokratik cumhuriyeti 2,410 km, gabon 1,903 km
sahil şeridi: 169 km
iklimi: tropikal iklim hakimdir. mart - haziran ayları arası yağış mevsimi, haziran - ekim ayları arası kuru mevsimdir; yüksek sıcaklık derecesi ve nem oranı değişmezdir.
arazi yapısı: kıyı boyunca ovalar, güneyde havzalar, orta kısımda yaylalar, kuzeyde havzalar yer almaktadır.
deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: atlas okyanusu 0 m
en yüksek noktası: berongou tepesi 903 m
doğal kaynakları: petrol, kereste, potas, kurşun, çinko, uranyum, bakır, fosfatlar, doğal gaz, hidro güç
doğal afetler: mevsimsel su baskınları

yunanistan

sahasrara
orta çağ’da bizans ve sonra osmanlı dönemlerinde romalı anlamına gelen rum adı kullanıldı. bu isim bugün daha çok kıbrıs adası’nın güneyinde yer alan yunan asıllı halkı ifade etmek için kullanılmakta, yunanistan’da yaşayanlara yunan denilmektedir. ’yunanlı’ şeklindeki isimlendirme ise bir hatadan ibarettir. çünkü yunan kelimesine getirilecek "lı" eki kelimeyi bir halk ismi olmaktan çıkararak bir yer ismine dönüştürür. oysaki yunan bir yer ismi değil bir halkın ismidir.

overclock

sahasrara
overclock türkçede tam karşılığını birebir bulamasada en uygun hız aşımı-hız aşırtma gibi terimlerle ifade edilmektedir.biz kısaca overclock’a bir işlemciyi normal çalışma frekansının daha üstünde bir frekansda çalışmaya zorlamak diyebiliriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol