fiktif aşk mektubu

wereyda
hiçkimseye`dir..

gece yine aynına dönüyor sevgilim.. kültablasında ölü izmaritler, bahçede üzgün gül rengi, suçlu tanrılar gibi suskun artık ku$lar. büyük bir efkârın kollarında uyuyor gibiyim. evet dostlarımı yitirdim, evet çok içiyordum ve küfrediyordum; ipe sapa gelmez $eylere kızıyordum bağırıyordum çok. evet yitirmi$tim bilincimi ve irin kusuyordum. ama.. ama hep bir $eyler yazmak istedim sana. tüm sorumluluklarımı es geçip, tüm dostlarımı kaybederek belki, belki bi` parça ölerek.. ama yazmak istedim i$te. mutlak bir sebebi olmalıydı. arıyordum. bulamıyordum.

seni senleyken kaybediyor olmanın vehametini, sana dokunurken duyumsanan o bakır tadını, kendinden tiksinir gibi ya$amanın anlamını.. bir$eyler olsun istedim mektubumun içinde. biraz melankoli olsun, az biraz acı, hüzünlendirsin ağlatsın sustursun titretsin.. anla; biraz ben olsun istedim içinde. habis bir ur gibi içimde büyüyen endi$eye dönemedim sırtımı. kenar süsü olsun istedim, bitirince dilimi değdirip yapı$tırmak istedim. film olmayı denedim sevgilim. masal olmayı...

gece yine aynına dönüyor sevgilim.. evde böcekler ko$uyor, odam gölgesiz, sular akmıyor, kokuyorum - koku$mu$um; kahkahalarım halıya dü$üyor. ayata çekirdek yiyor ben susuyorum. herkes üstüme sıçıyor kirliyim - kirlenmi$im. birkaç $iir denemi$tim olmamı$tı evet. evet çok siyahtım seni karartıyordum, evet söylenenler yalandı, evet öpü$lerim yalandı, evet uzun uzun susu$ulan saatler vardı (gerçektiler!). ama yalanlar da vardı. sana anlatamadım. sana benim bir pislik olduğumu anlatamadım. evet yitirmi$tim sevincimi; muhabbet ku$larını sevmiyordum. ama yine de yazmak istedim i$te sana. kendimden bir$eyleri öldürerek, savururak belki.. öyle! mutlak bir sebebi olmalıydı. aramaya devam ediyordum. bulamıyordum.

lekesiz çocukluğumu, esriyen hayâllerimi, belki biriktirdiklerimden arta kalanları, abalonlarımı ( boyardım! ), misketlerimi ve $iirlerimi.. bir$eyler olsun istedim içinde. biraz istanbul olsun, az biraz tuzlu fıstık, ka$ındırsın susatsın tiksindirsin buğulandırsın.. anla; biraz ben olsun istedim içinde. kanlı bir kanser gibi içime yürüyen sızıya dur diyemedim. bir ilkokul piyesi olmayı denedim sevgilim. çocuk olmayı..

gece yine ayn`ına dönüyor sevgilim.. ucum bitiyor ansızın, huzur bitiyor, gece bitiyor. sabaha ölü bir kentten sana selamlar ve rüzgarlar yolluyorum. burulmu$um burkulmu$um - burukmu$um. birkaç intihar denemi$tim olmamı$tim evet. evet beceriksizdim. ama $imdi sana, asla olmamı$ bir$ey yazıyorum buralardan. anlatamadığımı, anlayamadığımı, anlamlandıramadığımı.. mutlak bir sebebi olmalıydı. aradım. bulamadım.

görü$ürüz..

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol