schumi

schumi
kafası karışmış kişidir. galiba anlatamadığım bir şey var. ben diyorum ki akp’yi hiç istemesek de ülkenin yarısının oyunu almış. bir kişi -ne biri bir çok kişi- çıkıp da saçma sapan nedenlerle akp’ye oy verenlere "akılsız" derse buna karşı çıkarım. akp’yi eleştireceklerse desinler ki ekonomi şöyle kötü, özgürlükler de böyle berbat.. ben zaten bu konularda sövüyorum akp’ye.

ve yine chp için de "bunlar özelleştirmeye karşı" şeklinde eleştirilirse ona da karşı çıkarım. çünkü özelleştirmeyi desteklesem de devletçi ekonomik sistem de bir modeldir ve bu yolu arzulayanlar bunun iyi olduğunu iddia ederler. partinin tüzüğü budur deyip saygı duymamız gerekir.

chp’yi sosyal demokrat iddiasında olmasına rağmen sosyal demokrat olmadığı için eleştiririm, yine sosyal demokrat iddiasında olmasına rağmen militer bir yönetim arzuladığı için eleştiririm. ulusalcı olduğu için eleştiririm, statükocu olduğu için eleştiririm.

ve chp’ye halen "sosyal demokrat bunlar" diyen ya sosyal demokrasinin ne olduğunu bilmiyor, ya da chp’yi tanımıyor...

edit: bir partiyi eleştirmek, partinin iddia ettiği ideolojiye uygun hareket edip etmediğine bakılarak yapılır. aksi yönde iki şekilde eleştiri olur: birincisi tayyip adama "defol git" dedi şeklinde. bu basitce bir eleştiridir, politik bir eleştiri değildir. ikincisi partinin tüzüğünü eleştirmektir. mesela "bu devirde sosyalizm mi kaldı, niye hala aynı kafa gidiyo bunlar" şeklinde. bu eleştiri de partiye yönelik bir eleştiri değildir, ideolojiye yönelik bir eleştiridir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol