sms arkadaşlığı

wereyda
[tepenot: bu entryde bahsedilmeye çalı$ılan sms arkada$lığı, özel tv kanallarının alacakaranlık reklam ku$aklarındaki "ara beni, boya beni" arkada$lığından oldukça farklı olmakla beraber, chatwalk, chattalk vs vs komiklikleriyle de bağlantısızdır.
hafif ağrı, biraz tereddüt ve fena halde hayâl kırıklıklarıyla doludur.]

konu, derin arkada$lar. çokyönlü bir durum olduğu için de herkes için bazen aynı, bazen de farklı anlamlara gelebilir. evvela basitinden ba$layayım ben anlatmaya: çok fazla içli dı$lı olmadığınız ama sohbet ettiğiniz, azıcık da olsa bir $eyler payla$tığınız bazı insanlar vardır; onlara ne kendinizi tüm mutlaklığınızla gösterebilir, ne de onların size kendilerini aynı richter ölçeğinde açmalarına tahammül edebilirsiniz; küçük, hayatta hep arka plana itilmi$, z raporu alınmamı$ ince konular hakkında fikir teatilerinde bulunmanız oldukça doğal bir durum olmasına rağmen, onların ailesinden birinin ismini sormak bile zor gelir. sizi bazen fu$ya rengi hayâller dünyasına götüren ama bunun bir hayâl dünyası olduğunu da daha en ba$ından size söyleyen bir alı$veri$ ba$lar aranızda. $arkılar, $iirler, zaman zaman fikirler ve hattâ hisler; onun tenine dokunamayacağınız ama onun tenini görebileceğiniz, kırıcılık katsayısının bazı bazı e$ik değerin oldukça üzerinde seyrettiği, içinde neolojizmi ve mizahı da barındıran bir sosyalizasyon çabası içerisinde bulursunuz kendinizi. ondan üstün çıkmak?? i$te en önemlisi budur; kırılma noktası olmasından mülhem bu "ileti$mek" olayının nüvesini olu$turan bu benmerkezci davranı$ yörüngesi, bir süre sonra narsizmi, bradikardiyi ve ta$ikardiyi getirir. bir etkileyicilik unsuru aranıyorsa, kar$ındakinden daha entelektüel ve teraküm sahibi olduğunu kar$ındakine hissettirmekten daha iyi bir minval olamayacağını bildiğin için, içinde, olumsuz bir elitizm ta$ıyan sentetik edimlere giri$ir ve alter egolarının harekete geçmesini sağlarsın; ba$larda buruk bir hedonizm sarar sarmalar seni ama sonraları kendi yaptıklarından ötürü kendinden tiksinmeye ba$ladığın bir evre çıkagelir. sms`lerinde artık daha yüzeysel ve açık niyetli, daha özensiz ve sıkılgan fonksiyon grafiklerini kullanır, "ahahahahah" yerine "euhuohae" demeye ba$lar ve bir süre sonra bunları da kesersin. ataraksiya kendini belli eder, "sms arkada$ı"nın yazdıkları artık sendeki tepkisizliği deği$tiremez olur, övülmek ya da sövülmek istememene rağmen ileti$imin külliyen kesilmesine de razı olamazsın. ve philemon.., $uur kaybına müteakiben pseudohalüsinasyonlarla boğu$ma dönemi. artık onu istemiyorsundur: bir önceki sms`i gönderen insan ile $imdiki arasındaki fark, kaçınılmazdır; o sanki seninle oynamaya, seni delirtmeye ya da kendisinin anormal olduğuna inandırmaya çalı$ırmı$casına davranmaya ba$lamı$tır.

"artık o, o değildir!"

sabah bamba$ka bir kentin ayazında elin cep telefonuna gider ve ondan gelen tüm sms`ler tıpkı onun o sendeki güzel "hayâl"i gibi silinir. ve tek bir $ey denir:

"ho$geldin.. benim yeni hayâl dünyam!"

[dipnot: bu entrynin sahibinin,
yayınında, yapımında ve yıkımında emeği geçen herkese te$ekkürler.]
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol