donnie darko

independence
daha once yazilan 22 entryi okudum.denmi$ ki "anlayabilenler izlesin", "of super film ama anlamak zaman aliyor", "3 kere izledim 3unde de keyif aldim".

$imdi sorarim sizlere ey bu filmi izleyip yere goge sigdiramayanlar.

bu filmin nesini cok begendiniz? bu filmin hangi bolumu size inanilmaz bir haz sagladi da klavyelerinize sarilip filmi yere goge sigdiramadiniz? ya da biz cahil kullar bu filmin hangi detayina vakif olamadik da filmi kavrayamadik?

film apacik ortada.psikolojik sorunlari olan bir cocuk, mahalleye yeni ta$inan bir kiz, bir prikiyatrist ve bir okul cevresinde donup duruyor.sizler gibi "ben entellektuelim, kimsenin algilayamadigi detaylari ben algilar hayatin tadina variririm." tadindaki insanlar da yapilan bu ucuzlugu yere goge sigdiramiyorlar.ust uste konulan dort tane ta$i kamerayla zoom edip akabinde sanat filmi diye piyasaya surseler, eminim ki hicbir bok anlamasaniz bile "of super filmmi$ ya, senaryodaki ince zeka ve kurgu yok mu, yedi bitirdi beni, ruyalarima girdi yemin ederim." sozleriyle kapi kapi dola$acaksiniz bir sene boyunca.daha sonra da ne ta$i hatirlayacaksiniz ne de filmi.adamlar filmi yapmi$lar, daha sonradan filmden kendileri bile vazgecmi$ olacaklar ki internet sitesini bile kapatmi$lar.

sanat, her kesime hitap edip herkes tarafindan anla$ilabildigi zaman sanattir.sanat sanat icin degil, sanat toplum icin yapilmalidir.ben toplumun bir bireyiysem ve sanat adi altinda gosterilenlerden bir bok anlamiyorsam, nereme sokacagim bu sanati bu durumda?

oyleyse bu ve turevi filmlerin afi$lerinde belli bir ibare konulsun, mesela densin ki "bu filmde bir oglan var, bu oglanin da psikolojik sorunlari var, hah olay bu, bu senaryodan tad alabilecekseniz gelin bu filme, yoksa sigigidin." densin, anlamama ihtimali olan benim gibi kor cahiller de porno izlesinler.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol