bilfen

teski
turkiye de bol miktarda anasınıfı ortaokulu koleji ve lisesi bulunan özel okullardan biri.yakında universitesi de gelecektir süphesiz
independence
$imdi bu okul hakkinda ben ne diyeyim bilmiyorum. bizim zamanimizda olan anaokullarinda lego yoktu lego, o kadar diyim sana.

yegenim bu okulda anasinifina gidiyor, daha 5,5 ya$inda, 6 bile degil. okulundan ailesini davet etmi$ler, bizim ufaklik ingilizce sunum yapacakmi$ bizlere. giderken sirf hava olsun diye boyle soylediler sandim, bizim ufaklik yes diyecek no diyecek i’m six years old diyecek, ogretmenleri ba$arilari ile ovunecekler, sonra bize cay ikram edip okul aidatlarina zam yapacaklar diye du$undum. allah benim gani gani belami versin.

oncelikle benim okudugum lisede boyle bir egitim yoktu, hani gectim ana yuvasini ki galatasaray lisesi terk oldugumu eklemeliyim burada. oncelikle okula girerken oyle paldir kuldur giremiyorsunuz. ayakkabinizin altina o ismini $u anda unuttugum naylon zimbirtidan gecirmelisiniz, yoksa yok. mis gibi bir bekleme salonu var ama bekleyi$iniz uzun degil, once okulun muduru odasina davet ediyor sizi ve cocugunuz ile alakali ozel bilgiler veriyor uzun uzun. akabinde mudur cocugun ogretmenini cagiriyor ki o nasil bir ogretmendir allahim. oyle ogretmenim olacagini bilsem bugun yazilirim o okula sakalli halimle, hic problem degil. neyse efendim, cocugun ogretmeni de nefes almaksizin 30 dakika kadar size bilgiler veriyor cocugunuz ile alakali ve ardindan cocugunuz odaya cagiriliyor. cocuk geliyor, size kendini tanitiyor ama o nasil tanitmaktir allahim. zannedersin kar$inda cnn muhabiri var da kuresel isinma ile alakali bilgi veriyor sana. o kadar akici konu$uyor cocuk ingilizceyi henuz 5,5 ya$indayken.

benim ilk yedigim gol de mudurun odasi oluyor zaten. bilmeden kucumsemesene lan egitim sistemimizi ibi$ diyorum kendi kendime ve onde ogretmen arkasinda biz bir kavim olarak esas sunumun yapilacagi yere geciyoruz. sunum bize ozel he, sadece bizim evladimiz yapacak sunumu bize ozel, ba$ka ogrenci yok, ba$ka veli yok. kurabiyeler masamizda, cayimiz hazirlaniyor ve biz sunumu izlemeye ba$liyoruz.

2-0 degil bilgidin 7-0 maglubum kafadan.

o nasil sunum oyle? ogretmenin turkce konu$masi kesinlikle yasak ki ogrenciler de ingilizce ogretmenlerinin turk oldugunu okuldan mezun olurken ogreniyorlar, o derece. anyway..

nasil kaptirdim kendimi lan;

ogretmen soruyor bizim ufaklik cevapliyor, bizim ufaklik konu$uyor ogretmen imana gelip susuyor. bu nasil ba$arili bir egitimdir allahim? 5,5 ya$indaki cocuk lost’u orjinal dili ile izlese benim anlamadigim kisimlari bana anlatacak, o derece.

bu okul muhtemelen cok pahalidir, eminim oyledir ama sizde $undan emin olun ki verilen her kuru$a kati suretle deger. bir de okulun patenti kendisine ait olan bir sistemi var ve dunyanin her ulkesinde kabul ediliyor bu sistem. ogrenciye mezun olurken bir belge veriliyor be ister yurtdi$inda ister yurticinde bir ba$ka okula gidecegi zaman seviye tespit sinavlarindan yirtiyor ogrenci bu belge sayesinde. yani o belge bireye diyor ki "yavrum ben anaokulundan bu yana saglam bir ingilizce egitimi aliyorum, kimsin lan sen benim seviyemi tespit etmek icin sinava tabi tutacaksin ibi$?".

bayildim yemin ederim bayildim.
independence
anaokulundaki ingilizce egitimleri cocuklara ogretmenleri dans e$liginde verilmektedir. sunumu izlerken dansa katilmak geldi icimden de zor zaptettim kendimi.
meekma
bir çocuk bir çocuğu itmiş..

darp edilen çocuk yoğun bakımda. darp eden atv'nin genel müdürünün oğlu filanmış. güya ilk vukuatı da değilmiş.. ama okul çocuğu kayırmaktaymış falan felan..

detaylar
http://odatv.com/bilfende-neler-oluyor-0206171200.html


bilfen açıklaması
http://bgs.bilfen.com/kamuoyunaduyuru

son cümleyi okuyoruz
"tarafsız, titiz ve derinlemesine soruşturulmakta olup tüm yaptırımlar uygulanacaktır."

ağır çekimle yer kamerasından
"...tüm yaptırımlar uygulanacaktır"

hıhı.. evet. kesin.
bluepinkfloyd
Nedense erkek öğretmenlerin çok az olduğu, öğretmen olarak tercih edilen kadınların da güzel ve alımlı oldukları eğitim kurumu. Bilfen kurumunu çok iyi tanırım. bin bir dalavere ve ali cengiz oyunuyla bu olayın üstünün kapatılacağını düşünüyorum. umarım ben mahçup olurum da olayın üstü kapanmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol