güneydoğuda operasyonlar sırasında yazılan duvar yazıları

kendilerinebagladilarkendilerine
bir kısmı psikolojik üstünlüğü sağlama amacı güden yazılar olsa da ne yazık ki son zamanlarda vandallık seviyesinde ölçüsüzce yazılmış bir çok yazı görülmeye başlanmıştır. infial yaratan son örnek ;http://www.evrensel.net/haber/276107/ozel-harekatcilarin-yuksekovadan-paylastigi-fotograf-tepki-gordu
yani şimdi bunu yazmanın çekip paylaşmanın ne anlamı var kime ne faydası dokunacak şunun anlamak mümkün değil. zaten karşıda her hareketten bir anlam çıkarıp istediği gibi çekip sündüren yalancı bir güruh var ellerine niçin koz verilir anlamak mümkün değil.
scalet
bu bir psikolojik savaş. orada devletin güçlerinin farkındalığına vardırmak amacıyla yazılıyor. kimisine ters geliyor ama bu psikolojik savaşın kurallarından birisi. tarihten bu yana hep bunlar olmuştur. savaşların olduğu yerlere kitabeler ve yazılar ya da anıtlar yapılmıştır.
endorama
çok iyi bildiğim üzere türk polisi tarafından yazılmıştır. bu ülkede kürtler her dönem siyaset malzemesi olarak kullanıldı. ne zaman hükümetler oy konusunda sıkışsa ya kürtleri bombaladı milliyetçilerin oyunu aldı yada aleviler üzerinden dincilerin oyunu.
güzelim ülkemin yarı akıllı vatandaşlarıda her daim bu gaza gelip ölsün alevi kürt bitsin terör tek vatan tek millet... diyerek partilere oy kazandırmıştır.
ne zaman din ve milleyetçilik tam anlamıyla anlaşılır içi sağlam doldurulur türkiye o zaman refaha ulaşır o zaman işte büyüme ile kalkınma dengeli olur. yoksa aç köpek gibi her iktidar döneminde ab abd rusyanın önümüze attığı sıcak paralarla yaşarız garibim vatandaşta sefaletten kıvranır
ismettt
psıkolojık savaş böyle olmaz arkadaşım bunlar ne kı ? sız bılıyor musunuz amerıka ırak'a gırerken uyguladığı psıkolojık savaşı ? adamlar öyle güzel uyguladı kı ırak'ta dırenışle bıle karşılaşmadılar. bırakınız bu ışlerı bu yapılanlar ne kı psıkolojık savaşın en basıt örneklerı.burda gelıp laf ebelığı yaparak bu operasyonları haksız duruma düşürmeye çalışmayın yok efendım evın yatak odasına gırmışte yok efendım mahremıyete saygı yokmuş utanmışız da geçın bunları geçın.

edit : sözlük kurallarını bilmeyen başlıklarda yazılan entry'e cevaben entry giren ve direkt bana yönelik girmiş olduğu için cevap hakkı doğmuştur. sen önce bır okumayı öğren sonra benım ne demeye çalıştığımı anla sonrada gel bır sor ne alaka dıye tatmın olmazsan ayarı kaçıracak kadar eleştırı yaparsın mesele yok. cahil adamla sıyaset yapılmaz tartışmaya gırılmez kafasına sıkılır sevaba gırılır. bak ınsan hakları yok burda ınsan hakkıda neymış beee

2.edit: unutmuşum bu arada ırak dönemin en büyük 4. kara ordusuna sahip her ne kadar ıran savaşından sonra yorgun düşse bıle savaşın süresını uzatabılırler. hee bıde zannetmıyorum bıleceğını ama ırak'ın scud füzelerı vardı o dönemde nükleer başlıklı abd öyle psıkolojık savaşsız halka sılah dağıtsa bıle 5-10 bın kayıpla kazanacak kadar kolay bır ülke değıldı ırak. sen şuankıyle karıştırıyorsun
kendilerinebagladilarkendilerine
son teknoloji teçhizatlara , yerel muhbirlere dağıtılan milyonlarca dolara rağmen 5 bine yakın asker kaybetmiş 32 bin askeri yaralanmış amerika için " sız bılıyor musunuz amerıka ırak'a gırerken uyguladığı psıkolojık savaşı ? adamlar öyle güzel uyguladı kı ırak'ta dırenışle bıle karşılaşmadılar. " diyen yazarları göstermiştir. ayrıca bu arkadaşın insan haklarından da haberi olmadığı şurada anlaşılmaktadır ;"yok efendım evın yatak odasına gırmışte yok efendım mahremıyete saygı yokmuş utanmışız da geçın bunları geçın."
kayıplar için kaynak http://antiwar.com/casualties/
bigcoder
psikoljik savas boyle olmaz, duvarlara turk polisi turk askeri buradaydi v.b yazilar yazani anlarim, catisma bolgesinden fotograf paylasani da anlarim. bu nedir simdi, adamlarin yatak odasindaki makyaj masasinin aynasina pembe ruj ile "ask yuksekovada baska yasaniyor" yazmak nedir nasil bir psikopatliktir.

niye mesru olan bir operasyonu kendi kisisel saplantilarin ile golgede birakip, vatan hainlerinin eline koz verirsin bire cahil
independence
anlasilabilir bir psioljinin tasvip edilemez sonucu.

adamlar orada kelle koltukta savas veriyorlar ve bunun psikolojik etkilerinin binbir degisik yonelimi illaki olacaktir. ancak bu demek degildir ki bunlar tasvip edilebilir, onaylanabilir.

terorist bile olsa, her kim olursa olsun birisinin yatak odasina girip o odada kalan kadinin ruju ile aynaya yazi yazmak ancak ışid ve benzeri zihniyetlerde hos gorulebilir. nato'nun ikinci buyuk ordusunda boyle bir olay meydana geliyorsa bu bir sorusturma ve cezalandirma sebebidir. orada bulunmanin sebebi terore karsi mucadele vermek, aynaya rujla yazi yazip poz vermek degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol