büyük birlik partisi genel başkanı ve sivas milletvekili iken 25 mart 2009 günü 54 yaşında keş dağı, göksun, kahramanmaraş da kendisi dahil 6 kişinin içerisinde olduğu helikopter kazası neticesinde şehit olan, büyük dava adamı, yiğit anadolu insanı muhsin yazıcıoğlu'nun cenazesi ölümünden 6 gün sonra 31 mart 2009 tarihinde kocatepe camii'nde düzenlendi. tbmm'deki törende yazıcıoğlu'nun türk bayrağına sarılı naaşının üzeri türk bayrağı ve çiçeklerle süslendi. cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700.000 kişi katıldı. vasiyeti üzerine cenazesi, taceddin dergahı'na gömülmeyi vasiyet ettiği için bir bakanlar kurulu kararı çıkarılarak mehmet âkif ersoy müzesi olarak kullanılan dergahın bahçesine defnedildi.
bu yiğit adamın şehadetinin 7. seneyi devriyesinde trt de yayinlanan belgeseli.
7 yıl cezaevinde yatip bir gun dahi hüküm yememiş, devletine hiçbir zaman küsmemiş, yıllarca devletine milletine hizmet etmiş adam gibi bir adamdı, bir kere devlet ona lazım oldu fakat devlet ona gelmedi.
kör ölür badem gözlü olur , kel ölür sırma saçlı olur deyiminin en güzel örneğidir. ayrıca reis nedir allah aşkına ? kabile yaşamı son bulalı çok oluyor.
üniversite zamanında ülkü ocakları başkanlığını yaptığı için kendisine reis denilmiştir. ülkücüler de reis kelimesi çok sık kullanılır. hatta şu an da bakanlık yapan bir çok kişinin de reis diye söylemleri olmuştur cenazesinde.
maras katliaminda oynadigi rolden sonra, maras sinirlari icersinde hayatini kaybetmesi manidar kisidir. bu tur adamlarin hep reis falan diye anilmasi ilginc. simdiler de birisine daha reis deniyor. demek ki o da bazi katliamlardan sorumlu.
sivas olaylari bizzat yasamis ve gormus, halen hayatta olan iki kisinin kendi agizlarindan beyanlari.
sanatçı arif sağ, madımak oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40'tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin bbp il başkanının önemli katkısının olduğunu söyledi. sağ, olaylarla bbp'nin bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "aksini söylersek iftira etmiş oluruz." dedi.
bbp genel başkanı yalçın topçu'nun "arif sağ konuşsun" çağrısının ardından görüşlerini açıklayan arif sağ, madımak yangınını, bir senaryonun hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. sağ, "madımak bence senaryosu yazılmış, oynanmış bir oyundur. ama senaryoyu kim yazdı bilmiyorum." dedi.
o gün yaşadıkları ve nasıl kurtulduklarıyla ilgili daha önce birçok kez açıklama yaptığını anlatan arif sağ, şunları söyledi: "otel yanmaya başladığı zaman arkadaki camı kırdılar, biz de camdan bir boşluğa atladık. o boşluğun ne olduğunu da bilmiyorduk. balkon büyük birlik partisi'ne aitmiş. sonra orada patırtılar duyuldu. 'biz sizi çağırmadık' gibi şeyler söylediler. sonra bbp'nin il başkanı ya da başkan yardımcısıydı kim olduğunu bilmiyorum. bir arkadaş beni görünce itiraz edenleri durdurdu, bizi içeri aldı. 41-42 kişiydik. içeri girdik oturduk. orada bir saat kaldık, bizi emniyet müdürlüğüne götürdüler. orada yaşadığımız budur. biz hiçbir zaman 'bbp'liler geldiler bizi yaktılar' gibi bir laf etmedik. öyle bir şey yok."
dönemin bbp il başkanı ahmet yıldız ise, 2 temmuz 1993'teki yangından kaçanların bbp sivas il başkanlığı'na alınmadığı iddiasının birçok kez yalanlanmasına rağmen bazı kişiler tarafından gündeme getirildiğine dikkat çekti. bbp binası ile olayın yaşandığı madımak oteli'nin yan yana olduğunu hatırlatan yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "otelin yakıldığı gün arif sağ'ın da içinde bulunduğu 35 kişi havalandırma boşluğundan parti binamıza geçti. olaylar yatışıncaya kadar bize sığınan kişilerle sohbet edip onlara çay ikram ettik. kurtarılanlar aynı gün emniyet müdürlüğünden gönderilen sivil bir araçla parti binasından ayrıldı." diye konuştu. "